‘Xess zat bij de kerstboom met cadeaus én papa en mama’

12.12.2023 11:00
Yolanthe Cabau Fotografie: Mark Groeneveld

In Kek Mama 6 vertelt Yolanthe Cabau over haar twee levens, ontelbaar veel carrières en haar nieuwe uitdaging als onze nieuwste Kek Mama-columnist. Zo vertelt ze openhartig over wat ze wel en niet deelt op social media en haar relatie met Wesley nu.

“Het maakt echt niet uit wat ik post, mensen vinden altijd wel íets: ik ben te glamourous of zie er juist moe uit, waarom heb ik geen make-up op, waarom zoveel, waarom heeft Xess lang haar, had je liever een
meisje gehad, of: wat stoer dat lange haar van Xess! Vier jaar geleden lag ik soms huilend in bed: waarom zeggen mensen dit? Maar ik weet nu beter wie ik ben en waar ik voor sta; ik heb een dikkere huid.”

“Ik weet nu beter wie ik ben en waar ik voor sta; ik heb een dikkere huid”

Ze reageert dan ook nooit in de media, hoe moeilijk ook. “Tot irritatie van mijn familie, zij zeggen soms: ‘Yo, sta op, zeg hoe het echt zit!’ Toch hou ik mijn mond, anders por ik het vuurtje alleen maar op. Uiteindelijk ebt het wel weg, maar ja, je moet er even doorheen.”

Socials

Sommige dingen plaatst ze dan ook bewust niet op de socials. “Een week voor kerst kwam Wesley naar LA om samen met ons kerst te vieren. Een geweldig moment voor Xess: hij zat bij de kerstboom met cadeaus én papa en mama. Fantastisch dat wij dit samen kunnen, maar zo’n foto met mijn ex posten? Nooit, dat lokt alleen maar weer gedoe uit.”

“Zo’n foto met mijn ex posten? Nooit, dat lokt alleen maar weer gedoe uit”

Yolanthe Cabau

Grote held

Het contact met Wesley is heel goed. En omdat Xess pas drie was toen ze uit elkaar gingen, kreeg hij niet
veel van de scheiding mee, vertelt Yolanthe. “Daarbij was Wesley in die tijd weinig thuis, waardoor de verandering niet zo groot was. Er is genoeg gebeurd tussen ons, maar daarmee heeft Xess niets te maken; hij heeft van mij nog nooit een slecht woord over zijn vader gehoord en dat zal ook niet gebeuren. Zijn vader is lief, leuk en een van de beste voetballers ooit, Wes is Xess’ grote held – en dat gevoel gun ik ze allebei.”

Meer lezen? Het hele interview met Yolanthe staat in Kek Mama 6, vanaf 30 mei verkrijgbaar in de winkels.