Al sinds zijn geboorte reageert de zoon van Kek Mama’s Malu heftig op prikkels. En hoewel ze eerst dacht dat dit er ‘gewoon bij hoorde’, begint ze daar nu aan te twijfelen.
Lees verder onder de advertentie
‘Het klonk zweverig’
‘Jouw kind heeft antennes’, zei mijn moeder toen Mack nog niet eens drie maanden oud was. Klonk voor mij wat zweverig, maar toegegeven: ze kon wel eens gelijk hebben. Hij huilde ’s avonds na een lange dag non stop, raakte enorm van slag door harde geluiden, zette het in drukke ruimtes op een krijsen en voelde het als geen ander aan wanneer m’n vriend en ik bonje hadden.
Lees verder onder de advertentie
In het begin dacht ik dat elke baby hier last van had (het is immers m’n eerste), maar nu ik na een jaar merk dat Mack nog steeds moeite heeft om prikkels te verwerken, weet ik dat het er niet per definitie ‘bij hoort’.
‘Liever aan de zijlijn’
Ook nu nog kijkt onze zoon de kat uit de boom op feestjes. Is het druk? Dan duurt het zeker een uur voordat-ie op zijn gemak is. Hij observeert graag, staat liever aan de zijlijn en moet niets hebben van mensen die hem in your face benaderen.
Lange tijd wist ik niet hoe ik hiermee om moest gaan – ik was geneigd om ‘m júist vaker te confronteren met (voor hem) heftige prikkels zodat hij eraan zou wennen -, maar vanaf het moment dat ik hoorde over de kenmerken van hoogsensitiviteit, ging er een wereld voor me open.
Lees verder onder de advertentie
Hooggevoeligheid is een karaktereigenschap, geen diagnose die door een arts wordt vastgesteld of waar je medicijnen voor hebt. Rust, regelmaat, structuur, voorspelbaarheid is het mantra en sinds we dit toepassen, gaat het stukken beter. Natuurlijk verwerkt Mack alle indrukken nog steeds op zíjn manier en doe je hem geen plezier met drukte, maar dat hoort nu eenmaal bij hem. En ik moet zeggen: dat maakt ‘m voor ons juist extra bijzonder.
Er zijn van die geboortekaartjes die je op de koelkast plakt omdat ze zó schattig zijn. Mooie naam, lief fotootje, zacht gedichtje erbij — je kent het wel. En soms ook niet.
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
Formule 1-coureur Max Verstappen heeft geen pitstop gemaakt op het circuit, maar in het ziekenhuis in Monaco. Daar werd hij afgelopen vrijdag, samen met zijn partner Kelly Piquet, trotse vader van dochter Lily. En hoewel de motoren van zijn bolide in Miami alweer ronken, staat zijn hoofd duidelijk nog bij de wieg.
Soms denk je alles perfect te hebben geregeld, totdat je een gigantische fout ontdekt als het al te laat is. Het overkwam Ilma met haar zorgvuldig voorbereide geboortekaartjes.
Nathalie (30) dacht dat haar leven instortte toen haar partner haar verliet tijdens haar zwangerschap. Maar juist doordat ze een alleenstaande moeder werd, vond ze zichzelf terug.