‘Welke moeder komt er nou te laat op het afzwemmen van haar kind? Nou, ik’

19.02.2023 06:31
te laat afzwemmen dochter Beeld: Getty Images

Om zeven uur klaarstaan op het voetbalveld terwijl het een winterstop blijkt te zijn of te laat komen op het afzwemmen van je kind. Soms loont het om je agenda zeker vijftien keer te checken.

Mariska (30), moeder van Maya (11) en Feline (9):

“Welke moeder komt er nou te laat op het afzwemmen van haar kind? Nou, ik, bij het C-diploma van Feline. Ik had het niet gecheckt, maar ging ervan uit dat ze voor C dezelfde tijden hanteerden als eerder voor A en B: zaterdagmiddag twee uur. Niet dus.

Te laat

Op het moment dat wij in vol ornaat aankwamen, mét opa en oma die tachtig kilometer verderop wonen, bleek het hele feest alweer voorbij. Supersneu. Ik regelde meteen dat ze die maandag in de ochtend alsnog mocht afzwemmen, vlak voor school en dat mijn beste vriendin als publiek kwam. Daarna gingen we samen ontbijten.

Maar toch, Feline was ontroostbaar. Inmiddels zit ze op turnen en controleer ik de wedstrijdtijden honderd keer. Dit gaat mij nooit meer gebeuren.”

Lees ook – Memo gemist: ‘Ik vergat mijn dochter op te halen van school’ >

Verstrooid

Pascalle (34), moeder van Mitchell (11) en Mees (6):

“Eén keer is al best stom, maar voor een tweede keer op de verkeerde avond naar de oudergesprekken komen, is ronduit klunzig. Je kunt mijn moederschap dan ook best als ‘verstrooid’ typeren.

Vaak zet ik afspraken wel vanuit het Ouderportaal of de groepsapp in de agenda, maar kijk ik er niet meer naar omdat ik denk de juiste datum te onthouden. Dat geeft met regelmaat gekke acties, zoals om zeven uur klaarstaan voor een voetbalwedstrijd terwijl er een winterstop is. Of op vrijdag ontdekken dat het de week erop herfstvakantie is en ik mijn werkweek dus moet omgooien.

Of dus twee keer op het verkeerde moment komen opdagen voor het tienminutengesprek. De eerste keer aan het begin van het schooljaar was ik een week te vroeg, de laatste keer in juni stond ik twee dagen eerder dan gepland op het schoolplein. Beide keren had ik ook mijn ex opgetrommeld, die daar begrijpelijk not amused over was.”

 

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.