Memo gemist: ‘Ik vergat mijn dochter op te halen van school’

06.02.2023 12:08
memo gemist moeders Beeld: Getty Images

Ja hoor eens, als je je als ouder door een lawine van appjes en mailtjes moet worstelen en ook nog weleens een verfrommeld briefje onder in een tas vindt, is het niet zo gek dat je zo nu en dan een bericht over het hoofd ziet.

Karin (42), moeder van Sarah (9):

“Nietsvermoedend kwam ik even voor drieën aan bij school, na een lekker dagje shoppen. Het was wel gek dat het hele schoolplein leeg was. En ook binnen was geen kind of ouder te bekennen. Alleen een conciërge die vreemd opkeek toen hij mij zag.

Wist ik niet dat het margemiddag was? Na 12 uur waren alle kinderen vrij geweest, had in de nieuwsbrief gestaan. Oeps. Toevallig was ik die dag mijn mobiel vergeten en niemand had het nummer van mijn man. Eenmaal thuis bleek ik 24 gemiste telefoontjes en dito apps en smsjes te hebben.

Gelukkig had een overblijfmoeder Sarah meegenomen. Ze had mij meermaals berichten gestuurd en ingesproken. Ik schaamde me dood, mijn dochter vond het onverwachte uitje gelukkig dolgezellig.”

Lees ook – Opvoedblooper: ‘Ik was mijn dochter vergeten in de speeltuin’ >

Daar zul je voor boeten

Dineke (27), moeder van Marissa (9), Amélie (5) en zwanger van een zoon:

“De datum van de studiedag had ik netjes vanuit de mail overgeschreven op de kalender, maar ik heb daar vervolgens nooit meer op gekeken. En dus stuurde ik mijn dochter die vrijdag gewoon naar school.

Het halve dorp zag haar fietsen met haar rugtas en voordat zij überhaupt bij school was aangekomen, had ik al tig appjes binnen met de vraag of ik niet iets was vergeten. Ondertussen stond Marissa een tijdje op haar juf en klas te wachten op een verder uitgestorven schoolplein.

“Ondertussen stond ze te wachten op een verder uitgestorven schoolplein”

Toevallig kwam er een jongen voorbij die droog vertelde dat de school dicht was. Ik kreeg een chagrijnig meisje thuis en dat ging die dag niet meer over. Boos dat ik haar helemaal voor niks naar school had laten fietsen.”

 

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.