naar elke sportwedstrijd kind
Beeld: Unsplash

Een kind dat sport is natuurlijk heerlijk, maar moet het de hele gezinsagenda bepalen? Moeder Erika Hanson vindt van niet – absoluut niet, zelfs.

Probeer maar eens af te spreken met vrienden die ook kinderen hebben, in de weekends. De één moet naar de voetbalwedstrijd van zoon en de turncompetitie van dochter, terwijl de ander langs de lijn staat bij hockey van beide kids. Lunch op zaterdag? Onmogelijk. Doordeweeks dan? Nope: training.

Moeder Erika Hanson vindt het allemaal maar onzin, dat in dienst staan van de sport van je kind, schrijft ze op ScaryMommy. ‘Wat zijn de kansen dat je kind ooit een professionele sporter wordt?’, vraagt ze zich af. ‘Minimaal.’ De kans dat ze de rest van hun leven wel gewenst zijn op verjaardagen, bruiloften, begrafenissen en vakanties van of met vrienden en familie is vele malen groter, stelt ze. ‘Misschien zouden kinderen in de opvoeding moeten leren dáár wat meer nadruk op te leggen.' Mocht je kind tot het luttele percentage behoren dat wél een olympische carrière in het verschiet heeft, dan zal hij je die enkele keer dat je een wedstrijd liet schieten om iets anders belangrijks te doen, vast wel vergeven, denkt ze.
 

Lees ook
Ionica checkt: Sport >

 

‘Doe je het voor hem of voor jezelf?’

En dan heeft ze nog een belangrijke reden om niet bij elke wedstrijd van haar kinderen aanwezig te zijn, schrijft ze: ‘Weet je wel hoeveel druk dat op een kind legt? Sport hij voor zijn eigen plezier, of om jou te entertainen? Denk je eens in hoe dat overkomt op je kind, dat je het zó leuk vindt om naar hem te kijken, dat je er tijd met je vrienden, familie en de rest van het gezin voor laat schieten? Plus tijd voor vrijwilligerswerk, of om uitgebreid koken?'

Prachtig natuurlijk als je zoveel tijd op het veld doorbrengt omdat je zelf ook coacht, bijvoorbeeld. Maar als je denkt daardoor nooit iets anders te kunnen doen tijdens een wedstrijd, heb je het mis, volgens Erika. ‘Want tussen al die andere ouders die nooit een sportevenement van hun kind overslaan, staan er genoeg die het óók wel een keertje van je kunnen overnemen.’

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

winterhoroscoop Vissen

Een romantisch cadeau onder de boom, een fijne skivakantie of een gulle bonus van je baas. Lees wat de sterren voorspellen op het gebied van liefde, gezin, geld en werk.

Vissen

20 februari – 20 maart
 

Liefde & gezin

Er verandert in grote lijnen weinig in de liefde, maar dat geldt niet voor je vriendschappen. Al een tijdje loopt het niet echt lekker tussen jou en bepaalde vriendinnen en sommige mensen zal je definitief uit het oog verliezen. Als je dat niet wil, is het tijd om in actie te komen en de kou uit de lucht te halen. December is een mooie maand voor de liefde. Goed idee: organiseer iets leuks voor jou en geliefde voor je agenda volloopt met allerlei verplichtingen.
 

Lees ook
'Die vakantie zette ik ter plekke een punt achter onze vriendschap' >

 

Werk & geld

Heerlijk: je ambities krijgen alle ruimte en als je nog geen goed nieuws over je werk hebt gehad, dan gaat dat waarschijnlijk binnenkort gebeuren. Je mag trots zijn op jezelf, je hebt toch maar mooi iets bijzonders gepresteerd, terwijl je al veel te doen had. De komende weken wordt het nog drukker en daarom is het belangrijk de opvang voor je kinderen goed te regelen. Laat niets aan het toeval over.
 

En dan nog dit

Je kunt bijzonder nieuws, een verhelderend gesprek of een onverwacht reisje verwachten. Het geluk ligt voor het oprapen. Geniet ervan en deel het met de mensen van wie je houdt.

 

Deze horoscoop staat in het Kek Mama Winterboek 2018.
 

 


Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Beter goed gejat, dan slecht bedacht: dat geldt zeker voor deze geniale ouderschaps lifehacks van Bored Panda.

Schoonmaakhulp

parenting hacks

 

Geniale geheugensteun

parenting hacks

 

Later krijg je de volle laag, maar het werkt

parenting hacks

 

Lees ook:
Föhn je eten - en 8 andere lifehacks die alleen kinderen bedenken >

 

Geen bad? Geen probleem

parenting hacks

 

Je eigen iglo maak je in een handomdraai (wel even duimen voor sneeuw)

parenting hacks

 

Stukken goedkoper dan een kleed

parenting hacks

 

Nooit meer eentje kwijt

parenting hacks

 

Mama ziet alles

parenting hacks

 

Printen maar

parenting hacks

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >