Voetbal, paardrijden, ballet, judo: de keuze is reuze. Mogen jouw kinderen zelf een sport uitkiezen of heb je als ouder (stiekem) een voorkeur? We vroegen het jullie met een stelling op social media.
Lees verder onder de advertentie
Een greep uit de antwoorden.
Kinderen mogen zelf sport uitkiezen
Femke: “Ze mochten wel zelf kiezen, buiten zwemles om, maar wel gestuurd. Sporten uitproberen die je bij ze vindt passen.”
Sharon: “Eerst zwemdiploma halen en daarna kunnen ze doen wat ze willen.”
Liette: “Ja, zolang het betaalbaar blijft en in de buurt is. Maar mijn dochtertje wil graag op dansen, voetbal, turnen en hockey en dat kan niet allemaal tegelijk, dus als ze zelf mag kiezen, dan is het iedere week wat anders.”
Laura: “2 verplichtingen. Zwemles (uiteraard) en zelfverdediging. Karate of judo… Als dat geweest is (de basis) dan mogen ze zelf kiezen, of doorgaan of iets anders.”
Annoeska: “Ja, we hopen stiekem alleen geen paardrijden want hebben een hekel aan die beesten en motorcross omdat het flink wat kost en onderhoud enzo. Zwemles is ze wel verplicht.”
Kim: “In de toekomst wel (mijn zoon is nog geen 2) maar wel als het (financieel) haalbaar blijft. Het belangrijkste is dat hij iets gaat doen wat hij leuk vindt en het geen ruzie wordt om hem ernaartoe te brengen.”
Thera: “Tuurlijk, zwemles moet en daarna en verder zelf weten en bij een een eigen gekozen team sport wel het jaar afmaken.”
Karin: “Ja en nee. Ik werk onregelmatig, en we hebben 3 kinderen. Het moet wel passen en haalbaar zijn.”
Reinate: “Ja natuurlijk. Ze kiezen hun eigen sport, ik toch ook?? Toch vond ik het wel altijd goed dat ze bij verschillende sporten proefles namen. Zo konden ze het verschil ervaren en een zo goed mogelijke keuze maken.”
Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.