Deze moeders hadden een verstrooid momentje op vakantie: ‘Had ik maar niet zo opgeschept’

09.08.2022 14:22
blunders moeders vakantie Beeld: Unsplash

Denk je alles netjes voor elkaar te hebben op vakantie, blijkt dat je dat ene essentiële item tóch nog vergeten bent.

Yolande (33), moeder van tweeling Sanne en Sofie (9):

“Voor de meisjes en mezelf had ik per persoon vier bikini’s ingepakt. Sanne en Sofie hadden bijna al hun bordspelletjes en zwembadopblaasfiguren mee en ik zelfs mijn reis-Nespresso-apparaat.

“Kwestie van slim inpakken, riep ik stoer”

Mijn man vond het wonderlijk dat alles paste. Kwestie van slim inpakken, riep ik stoer. Gevolgd door nog een hele verhandeling over hoeveel beter vrouwen waren in ruimtemanagement.

Vergeten

Ai ai, had ik maar niet zo opgeschept. Eenmaal op de camping bleek dat ik de luchtbedden en slaapzakken was vergeten. Geen seconde aan gedacht. Dat werd een fikse hap uit ons vakantiebudget, want in de Franse campingwinkel hanteerden ze geen Actionprijzen en we moesten toch ergens op slapen.”

Lees ook – Zomerblunders: ‘Ik sloot mezelf poedelnaakt buiten in een Thais vakantieresort’ >

Stuurvrouw

Gwendolyn (31), moeder van Kyran (6):

“Samen met mijn beste vriendin en onze kinderen gingen we een weekje naar het Gardameer in Italië. Ik reed en had onze caravan mee. De rit verliep voorspoedig en op de camping kregen we een fantastische plek toebedeeld, vlak bij het water, aan een heg.

“Stuurmanskunsten hoor! Maar hoe ga je straks naar binnen?”

Toen ik kwam aangereden zag ik al wat mannen fronsend kijken: een vrouw achter het stuur? Vlak voor een paar stoere gasten stuurde ik de caravan achteruit in, langs een bochtje en zo kakstrak langs de heg. Terwijl ik trots uitstapte, hoorde ik zo’n man zeggen: ‘Stuurmanskunsten hoor! Maar hoe ga je straks naar binnen?” Bleek dat ik de caravan precies verkeerd om had ingeparkeerd.”

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.