De Amerikaanse Andi en Thomas Bonura droomden altijd al van een groot gezin, maar door meerdere miskramen kwam die droom helaas nooit in vervulling. Tot ze de mogelijkheid kregen om alle broertjes en zusjes van hun pleegzoon te adopteren.
Lees verder onder de advertentie
Elf jaar geleden beviel Andi met 25 weken van twee jongens: Joey kwam met een hersenverlamming ter wereld, haar zoon Eli overleefde het helaas niet. Dit was een heftige periode voor het stel, maar toch wilden ze hoe dan ook blijven vechten voor een groot gezin. Ze bekeken de mogelijkheid om te adopteren, maar voordat ze de knoop doorhakten, werd Andi nog twee keer onverwacht zwanger van twee meisjes.
Lees verder onder de advertentie
Te riskant
Omdat ook zij te vroeg geboren waren en Andi al meerdere miskramen had, waarschuwden artsen dat een nieuwe zwangerschap te riskant zou zijn. Daarom gaven Andi en Thomas zichzelf op als pleegouders.
In 2017 kregen ze hun eerste pleegkind, Bryson. Eerst dacht het koppel dat Bryson bij hen zou blijven totdat hij geadopteerd zou worden, tot ze ontdekten dat al zijn broertjes en zusjes allemaal bij verschillende pleeggezinnen verbleven. Door heel veel geluk en ‘een samenloop van omstandigheden’, konden ze ze alle vijf te adopteren. Het stel twijfelde geen moment, want, zo zeggen ze: ‘We willen dat ze samen opgroeien.’ Prachtig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
De bevalling: sommigen zien er als een berg tegenop, anderen krijgen een spirituele awakening tijdens de geboorte van hun kind. Hoe dan ook: het is altijd een verhaal op zich, wat moeders maar al te graag delen. Bij voorkeur met veel details. Deze week het bevallingsverhaal van Floor (29).