Stel adopteert vijf(!) broertjes en zusjes van pleegkind: ‘Ze moeten samen opgroeien’

17.08.2020 10:05
stel_adopteert_vijf_broertjes_en_zusjes_van_pleegkind

De Amerikaanse Andi en Thomas Bonura droomden altijd al van een groot gezin, maar door meerdere miskramen kwam die droom helaas nooit in vervulling. Tot ze de mogelijkheid kregen om alle broertjes en zusjes van hun pleegzoon te adopteren.

Elf jaar geleden beviel Andi met 25 weken van twee jongens: Joey kwam met een hersenverlamming ter wereld, haar zoon Eli overleefde het helaas niet. Dit was een heftige periode voor het stel, maar toch wilden ze hoe dan ook blijven vechten voor een groot gezin. Ze bekeken de mogelijkheid om te adopteren, maar voordat ze de knoop doorhakten, werd Andi nog twee keer onverwacht zwanger van twee meisjes. 

 

Te riskant

Omdat ook zij te vroeg geboren waren en Andi al meerdere miskramen had, waarschuwden artsen dat een nieuwe zwangerschap te riskant zou zijn. Daarom gaven Andi en Thomas zichzelf op als pleegouders. 

 

Lees ook
Adoptiemoeder slaat terug na opmerking dat zij ‘geen echte moeder is’ >

 

Bryson

In 2017 kregen ze hun eerste pleegkind, Bryson. Eerst dacht het koppel dat Bryson bij hen zou blijven totdat hij geadopteerd zou worden, tot ze ontdekten dat al zijn broertjes en zusjes allemaal bij verschillende pleeggezinnen verbleven. Door heel veel geluk en ‘een samenloop van omstandigheden’, konden ze ze alle vijf te adopteren. Het stel twijfelde geen moment, want, zo zeggen ze: ‘We willen dat ze samen opgroeien.’ Prachtig.

 

Meer persoonlijke verhalen lezen? Volg Kek Mama op Facebook >