‘Ik riep huilend uit: ‘Ik bén gewoon geen oermoeder!”

16.01.2023 14:23
gekste redenen kinderen huilen Beeld: Shutterstock

Een prachtige baby die nooit huilt, een volwaardige nachtrust en altijd piekfijn voor de dag komen: het is een mooi sprookjesplaatje van het moederschap, maar niet altijd even realistisch.

Birgit (35): “Voordat ik Moos (5) kreeg, had ik een sprookjesplaatje in mijn hoofd over het moederschap. Ik zou het allemaal wel even cheffen. Ik zou me niet laten verslonzen, nee, ik zou iedere dag een leuke outfit aantrekken als ik hem naar de crèche bracht of boodschappen deed.

Ook zou ik niet zo’n uitgebluste, doodvermoeide moeder worden. Ik had bovendien alle boeken over baby’s en slapen gelezen, dus met mijn nachtrust zou het wel goed komen.

Lees ook – Deze hilarische illustraties vatten het ouderschap perfect samen >

Chronische vermoeidheid

Al snel kwam ik van een koude kermis thuis. En dus piepte ik al in joggingbroek en ongewassen haren naar de supermarkt. En bleek chronische vermoeidheid iets wat je cadeau krijgt bij het moederschap.

“Ik had mezelf opgelapt en probeerde de perfecte mama uit te hangen”

Op een dag ging ik met twee vriendinnen en Moos lunchen op een terras. Ik was dodelijk vermoeid, maar ik had mezelf opgelapt en probeerde de perfecte mama uit te hangen. Het ging redelijk totdat Moos besloot heel het terras onbedaarlijk bij elkaar te gillen. Er klikte iets in mijn hoofd en riep huilend uit: ‘Ik bén gewoon geen oermoeder!’

Mijn vriendinnen waren heel lief en troostten me en toen begonnen we alle drie keihard te lachen om de situatie. Nog steeds roepen ze soms in koor: ik bén gewoon geen oermoeder! Daarna ben ik gelukkig wat liever voor mezelf én andere moeders geworden. Het hoeft niet perfect.”

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.