‘Over the top verjaardagsfeesten, ik doe het niet meer’

03.01.2023 07:06
geen cadeaus uitpakken

Uitgebreide, social-media-waardige traktaties en verjaardagsfeestjes? Deze moeders kan het vanaf nu gestolen worden.

Ingeborg (40), moeder van Benthe (8) en Beau (6).

Over the top verjaardagsfeesten, ik doe het niet meer. De voorbereiding van de hipste versieringen, zelfgebakken taarten en gefotoshopte uitnodigingen slokt al mijn vrije tijd op. Op de dag zelf ben ik alleen maar aan het rennen om de juiste hapjes op de juiste tijdstippen te serveren. Eigenlijk vind ik er geen klap aan en ik krijg niet eens mee hoe mijn dochter de dag ervaart.”

Lees ook  – ‘Verplicht een gezonde kindertraktatie? Ik vind het onzin’ >

Hysterische traktaties

Annelies (38), moeder van David (13) en Nathan (6).

“Wat ik nooit, maar dan ook nooit meer ga doen in mijn leven? Van die hysterische traktaties maken voor school. Wat een onzin vind ik dat, zeg. Nee, de kinderen krijgen van mij gewoon iets uit een zak mee, zoals een KitKat of stukjes appel.

“Als je het fijn vindt moet je er vooral mee doorgaan, maar aan mij is het niet meer besteed”

Het voelt heerlijk bevrijdend om dat voornemen te hebben genomen. Wat zal dit veel tijd en gedoe schelen! Het kan hartstikke leuk zijn natuurlijk en als je het fijn vindt om traktaties te maken moet je er vooral mee doorgaan, maar aan mij is het niet meer besteed.”

Dit artikel heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.