traktaties op de creche
Beeld: Shutterstock

Verantwoord, lekker en dan moet het er ook nog leuk uitzien: het is nogal wat, een traktatie bedenken voor op de crèche. Met onderstaande tips voor kinderen van 1 jaar helpen we je een handje.

Rozijntjes

Altijd goed en je kunt er alle kanten mee op. Pak het doosje bijvoorbeeld in met een vrolijk papiertje en hang er een badeend aan. Of een vingerpoppetje, roltong, plastic boerderijdier, houten autootje, sambabal - keuze genoeg.

Article continues after the ad

 

Knijpfruit

Makkelijker krijg je het niet, want de meeste zakjes zien er al hartstikke vrolijk uit. Doe er een lint omheen, een kaartje met de naam van je kind en klaar ben je.
 

Lees ook
Van 'Happy Meal' tot Twix-teckels: 9x traktaties van jullie kinderen >

 

Een miniboekje

Kikker, Nijntje, Dikkie Dik of Woezel & Pip of Bumba: google op 'uitdeelboekje baby' en je krijgt een waslijst aan miniboekjes. Natuurlijk al leuk om zo te geven, maar als je er ook iets te eten bij wilt doen, plak er dan bijvoorbeeld een zakje knijpfruit of doosje rozijntjes op.

 

Rijstwafels

Tegenwoordig kom je niet zomaar meer weg met een rijstwafel in een vrolijk zakje: er worden complete dierentuinen geknutseld van het verantwoorde tussendoortje. Bekijk deze ideeën maar eens. Ziet er vrolijk uit en je bent er in no time mee klaar.

 

Soepstengels

Ook zoiets waar je je creatieve knutselbrein op los kunt laten. Is het een vishengel? Een raket? Of toch een toverstaf

 

 

Meer inspiratie nodig? Bekijk dan deze (iets minder verantwoorde, maar daarom niet minder leuke) traktaties.