Dit zijn de leukste traktaties voor op de crèche (voor kinderen van 1 jaar)

08.06.2022 13:00
traktaties op de creche Beeld: Shutterstock
Verantwoord, lekker en dan moet het er ook nog leuk uitzien: het is nogal wat, een traktatie bedenken voor op de crèche. Met onderstaande tips voor kinderen van 1 jaar helpen we je een handje.

Rozijntjes

Altijd goed en je kunt er alle kanten mee op. Pak het doosje bijvoorbeeld in met een vrolijk papiertje en hang er een badeend aan. Of een vingerpoppetje, roltong, plastic boerderijdier, houten autootje, sambabal – keuze genoeg.

Knijpfruit

Makkelijker krijg je het niet, want de meeste zakjes zien er al hartstikke vrolijk uit. Doe er een lint omheen, een kaartje met de naam van je kind en klaar ben je.

Een miniboekje

Kikker, Nijntje, Dikkie Dik of Woezel & Pip of Bumba: google op ‘uitdeelboekje baby' en je krijgt een waslijst aan miniboekjes. Natuurlijk al leuk om zo te geven, maar als je er ook iets te eten bij wilt doen, plak er dan bijvoorbeeld een zakje knijpfruit of doosje rozijntjes op.

Lees ook: Zelf maken: de leukste traktaties bij lekker weer

Rijstwafels

Tegenwoordig kom je niet zomaar meer weg met een rijstwafel in een vrolijk zakje: er worden complete dierentuinen geknutseld van het verantwoorde tussendoortje. Bekijk deze ideeën maar eens. Ziet er vrolijk uit en je bent er in no time mee klaar.

Soepstengels

Ook zoiets waar je je creatieve knutselbrein op los kunt laten. Is het een vishengel? Een raket? Of toch een toverstaf?

Meer inspiratie nodig? Bekijk dan deze (iets minder verantwoorde, maar daarom niet minder leuke) traktaties.