Zelf maken: de leukste traktaties bij lekker weer

10.05.2022 12:30
zomerse traktaties

Aankomende week wordt het heerlijk weer. Is je kind in de bijna jarig of heb je door het mooie weer gewoon zin in iets lekkers? Check dan deze zomerse traktaties: leuk én superlekker.

Duikbril cupcake

Een superleuke traktatie als je kind een zwemfeestje geeft of net z’n zwemdiploma heeft gehaald. Je bakt een stel cupcakes en decoreert die met blauw en wit fondant of marsepein. Zorg er wel voor dat je zo strak mogelijk werkt, des te mooier komen de ‘snorkelaars’ er uit te zien. Lees hier hoe je ze precies moet maken.

 

Regenboog cupcake ijsjes

Een ijsje dat niet smelt in de zomer? Dat klinkt als muziek in de oren. Oké, officieel zijn deze cupcakes geen ijsjes, maar ze zien er wél net zo verrukkelijk uit en worden geserveerd in ijsbakjes van koek. Check de video hoe je deze schitterende kleuren van botercrème maakt.

 

Lees ook:
Zelf maken: traktatiespiesjes >

 

Fruitauto

Niets verfrissender en gezonder dan een lekker stuk gekoeld fruit op een hete dag. Daarom is dit een typische zomerse traktatie met banaan en zomerse aardbeien. Maar je kunt er natuurlijk ook je fantasie op loslaten en een auto in elkaar flansen met prikkers, druiven, meloen en stukjes appel.

 

Watermeloenijsjes

Wil je je niet in het zweet hoeven werken met een ingewikkeld bakrecept, maar wel iets verkoelends maken voor de kinderen? Ga dan voor deze watermeloenijsjes. Je hebt alleen watermeloen, kiwi’s en limoen nodig en bent in een mum van tijd klaar.

Snijd de watermeloen en kiwi in partjes, pureer met een staafmixer apart van elkaar en voeg aan de kiwi’s wat limoensap eraan toe. Giet wat van de watermeloen in ijsvormpjes en laat minimaal 4 uur opstijven in de vriezer. Is het hard geworden? Giet er dan wat van de gepureerde kiwi bovenop en zet nog eens 2 uur in de vriezer. Eet smakelijk!

Check hier het volledige recept.
 

Poffertjesparasol

Goed, niet heel gezond, maar wel onwijs lekker. Bovendien heb je deze traktatie in een handomdraai gemaakt: je koopt een aantal parapluutjes, rijgt er een paar poffertjes aan (tip: eerst even kort verwarmen, vlak voordat je ze serveert) en aanvallen maar. Tussen de poffertjes kun je natuurlijk verschillende soorten fruit doen.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >