‘Op vakantie bleken mijn vriendinnen en ik totaal niet op een lijn te zitten’

23.08.2022 18:07
vakantie vriendinnen niet op een lijn Beeld: Unsplash

Superleuk, zo’n vakantie met vriendinnen, maar als je op bestemming erachter komt dat jullie idee van vakantie totaal anders is moet je soms je eigen plan trekken.

Jo (38): “Na twee dagen warenhuis in en winkel uit was ik er wel klaar mee. Het probleem was dat ik voor ons vertrek naar New York slechts een van mijn vijf medereizigsters kende. Ik ging er voor het gemak van uit dat we allemaal op één lijn zaten. Dat was niet zo.

Shoppen

De vijf waren uitsluitend geïnteresseerd in shoppen en hippe eettentjes. Die laatste vind ik ook leuk, zeker in New York, maar dat shopgehobbel was ik na twee dagen wel zat. We gingen naar Macy’s, Bloomingdale’s en natuurlijk naar Gap en Abercrombie voor de kinderen.

Lees ook – Deze vakanties liepen uit op een ramp >

Alleen op pad

Op dag drie wilde ik wel naar een museum: het Guggenheim of het MoMa. Maar nee hoor, de dames niet. Toen ben ik maar alleen gegaan en ontmoette ik de anderen rond borreltijd in een café. Zo had ik het leuk en hadden zij het leuk, dacht ik.

Alleen viel het niet echt lekker in de groep, merkte ik aan het eind van de dag. Er kwam geen groot gedonder van, maar ik sta niet op hun gastenlijst voor een volgend tripje, want de laatste dag ben ik weer alleen op stap gegaan. Wat me overigens enorm beviel. Volgende keer ga ik lekker alleen of met écht goede vrienden.”

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.