buitenlucht musea
Beeld: Getty Images

Deze musea zijn top met kinderen én ideaal in de zomer, want ze zijn (gedeeltelijk) buiten. Dit zijn de 6 favorieten van Kidsproof.nl.

Mini-tank

Bij het Nationaal Militair Museum in Soest crossen kinderen zelf rond in een mini-tank of mini-jeep. Hoe gaaf is dat. Voor een zomerse buitenactiviteit zit je hier dus goed. En er is nog veel meer te doen: bijvoorbeeld meerijden in een echt rupsvoertuig of slingeren over de hindernisbaan.
 

Speurtuin

Op GeoFort in Herwijnen komt je richtingsgevoel goed van pas. Het science center op het forteilland staat in het teken van navigatie; van kaartlezen tot een spannend doolhof. In de zomer is er ook buiten een boel te doen. In de Vleermuisspeurtuin mogen kinderen zelf een doolhof ontwerpen met houten planken, een bamboe bouwwerk maken en klauteren in de speeltuin. Vette pret!
 

Vuur maken

In het PreHistorisch Dorp in Eindhoven wandel je de hele geschiedenis door. In één middag kom je langs vuurmakers uit de prehistorie, Vikingen met pijl en boog en een middeleeuwse smid die zwaarden maakt. En het leuke is dat je overal mee mag doen.
 

Article continues after the ad

Sluizen open

Het Biesbosch Museumeiland ligt op een eiland in Werkendam. Een vaartochtje op de pont mag dus niet ontbreken bij een bezoek. Voor kinderen een geweldig museum. Het eiland is namelijk een schaalmodel van natuurgebied de Biesbosch. Compleet met polders, dijken en sluizen. Hier mogen kinderen dwars doorheen plonsen en zelf sluisjes open en dicht doen.
 

Lees ook
3x de lekkerste musea in Nederland >

 

Net als in Afrika

Op een hete zomerdag voelt het buitenmuseum van het Afrika Museum bijna als een echt stukje Afrika. In het museumpark struin je met het gezin langs traditionele Afrikaanse woonerven met bijzondere hutten en huizen. Leuk om eens naar binnen te gluren.
 

Rondje om het fort

Eeuwen geleden bouwden de Romeinen het stoere Fort bij Vechten. Nu vind je er het interactieve Waterliniemuseum waar kinderen zelf de vijand verslaan op de speltafel of een virtuele parachutesprong doen. In de zomer zijn de speurtochten een aanrader. Deze zijn lekker buiten én nemen je mee langs de mooiste plekjes van het fort.
 

Speciaal voor Kek Mama selecteerde Kidsproof.nl deze fijne lijst met uitjes. Kidsproof.nl is dé inspiratiesite voor uitjes met kinderen in Nederland, in alle windstreken, voor alle leeftijden en het hele jaar door. De site is handig ingedeeld per regio, zo ontdek je makkelijk welke leuke kinderactiviteiten er allemaal in de buurt zijn.