Ongelukje bij de jaarwisseling: ‘Het moest nu wel een topjaar worden’

30.12.2022 12:27
Oud en nieuw jaarwisseling Beeld: Unsplash

Iedereen op tijd wakker, de champagne rijkelijk ingeschonken en klaar voor het aftelmoment. Die eerste blunder van het nieuwe jaar kun je maar beter uit de weg hebben, toch?

Eline (42), moeder van Olivier (12), Benjamin (10) en Anemoon (7):

“Afgelopen jaar vierden we oud en nieuw met onze buren en hun twee kinderen. We hadden het hele spul op tijd gewekt, voor het klink-moment en speciaal kinderchampagne aangeschaft. Samen met de buurvrouw schonk ik acht champagneglazen vol. Maar één minuut voor tijd, we wilden net gaan aftellen, hoorden we een enorme klap.

Gelukkig nieuwjaar

De buurman stootte tegen de tafelrand en alle glazen vielen als dominostenen om. Het gebeurde echt in een fractie van een seconde. In plaats van elkaar gelukkig nieuwjaar te wensen stonden we alle plakkerige stukken glas op te dweilen en zuigen.

“‘Nou ja scherven brengen geluk’, riep ik maar”

‘Nou ja scherven brengen geluk’, riep ik maar. Het moest nu wel een topjaar worden. Uiteindelijk hebben we tien over twaalf het hele moment maar opnieuw over gedaan. In papieren bekers.”

Lees ook – Oud en nieuw met kinderen: opblijven, wakker maken of laten slapen? >

Voor kleine energiebommen

Na die hysterische feestdagen snappen we dat je inspiratie voor een gezellig oud en nieuw met je kinderen ver te zoeken is. Daarom: een leuke tip. Barst je kind van de energie en wordt bankhangen één groot drama, organiseer dan een spelletjesavond. Hoef je echt niet een hele trukendoos voor open te gooien. Deze, en nog meer tips, lees je hier.

Dit artikel staat in Kek Mama 12-2022.

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.