Zó kun je oud en nieuw vieren met je kinderen

30.12.2021 12:46
tips-oud-en-nieuw-vieren-met-kinderen

Na die hysterische feestdagen snappen we dat je inspiratie voor een gezellig oud en nieuw met je kinderen ver te zoeken is. Daarom: een paar leuke tips.

Zo maak je er – ondanks de maatregelen – tóch een leuke avond van. 

Duik de keuken in

Gezelligheid, veel en lekker eten: dat is december. Niets leuker dus dan op de laatste dag van 2021 samen met je kind(eren) de keuken induiken. Maak lekkere hapjes, toetjes en drankjes die je later op de avond kunt uitdelen. Zo vliegt de tijd en vraagt je kind niet de hele avond ‘of het nu al twaalf uur is’. 

 

Ga op sjiek

Papa in pak, mama in haar mooiste jurk en kinderen mogen zelf hun outfit uitkiezen. Gel in het haar, strikje om, parelkettingen: wedden dat je kind het naar z’n zin heeft? Tover de woonkamer samen om in een soort balzaal met slingers en discolampen en je maakt de boel helemaal af. Kun je gelijk die zelfgemaakte hapjes serveren.

 

Lees ook
Oud en nieuw met kinderen: opblijven, wakker maken of laten slapen? >

 

Of juist niet…

Want de hele dag in pyjama is natuurlijk ook wel lekker. Kies een film uit en plof de hele avond met een bak chips op de bank. Laten we eerlijk zijn: de maatregelen zijn toch het perfecte excuus om lekker binnen te blijven met oud en nieuw? 

 

Organiseer een spelletjesavond

Barst je kind van de energie en wordt bankhangen één groot drama, organiseer dan een spelletjesavond. Hoef je echt niet een hele trukendoos voor open te gooien, bekijk deze tips maar.

 

Kunnen je kinderen niet wakker blijven tot middernacht?

Vier nieuwjaar dan gewoon een paar uur eerder. Op YouTube staan genoeg ‘countdown’-filmpjes video’s van een paar minuten, waarin wordt afgeteld naar het nieuwe jaar. Even zoeken op ‘countdown 2022’ en ze verschijnen op je scherm. Steek eventueel – voorzichtig! – wat sterretjes af. 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >