tips-oud-en-nieuw-vieren-met-kinderen

Na die hysterische feestdagen snappen we dat je inspiratie voor een gezellig oud en nieuw met je kinderen ver te zoeken is. Daarom: een paar leuke tips.

Duik de keuken in

Gezelligheid, veel en lekker eten: dat is december. Niets leuker dus dan op de laatste dag van 2019 samen met je kind de keuken induiken. Maak lekkere hapjes, toetjes en drankjes die je later op de avond kunt uitdelen. Zo vliegt de tijd en vraagt je kind niet de hele avond 'of het nu al twaalf uur is'.

 

Ga op sjiek

Papa in pak, mama in haar mooiste jurk en kinderen mogen zelf hun outfit uitkiezen. Gel in het haar, strikje om, parelkettingen: wedden dat je kind het naar z'n zin heeft? Tover de woonkamer samen om in een soort balzaal met slingers en discolampen en je maakt de boel helemaal af. Kun je gelijk die zelfgemaakte hapjes serveren.

Article continues after the ad

 

Lees ook
7x simpele cocktailrecepten voor oud en nieuw >

 

Of juist niet...

Want de hele dag in pyjama is natuurlijk ook wel lekker. Kies een film uit en plof de hele avond met een bak chips op de bank. Laat die mensen buiten maar vuurwerk afsteken, hebben jullie om twaalf uur ook nog iets leuks om naar te kijken.

 

Organiseer een spelletjesavond

Barst je kind van de energie en wordt bankhangen één groot drama, organiseer dan een spelletjesavond. Hoef je echt niet een hele trukendoos voor open te gooien, bekijk deze tips maar.

 

Kunnen je kinderen niet wakker blijven tot middernacht?

Vier nieuwjaar dan gewoon een paar uur eerder. Steek zelf wat vuurwerk af (mag op 31 december vanaf zes uur 's avonds) of ga naar een speciale vuurwerkshow voor kinderen in Rotterdam of Hilversum. In beide steden beginnen die om zeven uur 's avonds. Liever binnen blijven? Op YouTube staan genoeg ‘countdown’-filmpjes video’s van een paar minuten, waarin wordt afgeteld naar het nieuwe jaar. Even zoeken op ‘countdown 2020’ en ze verschijnen op je scherm.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >