‘Moet ik mijn draagmoederbaby voeden via een borstvoedingshulpset?’

29.03.2022 06:22

Soms kom je er niet uit in je eentje en kun je wel wat advies gebruiken. Elke dinsdag vertelt een lezeres daarom over haar dilemma.

Tania (44) is getrouwd met Ben (41). Ze verwachten een baby via een draagmoeder.

“Mijn kinderen waren al dik in de puberteit en ik een decennium gescheiden, toen ik Ben tegenkwam; de liefde van mijn leven. Hij wilde net zo graag een toekomst met mij, maar één ding was wat ingewikkeld: hij had een sterke kinderwens. De mijne was niet per se voorbij, maar mijn baarmoeder was kort daarvoor verwijderd. Een kind van ons samen was geen optie meer.

Ben was al een tijdje in gesprek met een vriendin die al vaak had voorgesteld een kind voor hem te dragen. Het kostte ons de nodige diepe gesprekken en juridisch advies, maar we besloten ervoor te gaan. Ik wilde altijd al drie kinderen, en als er iemand was met wie ik die droom wilde realiseren, was Ben het.

 

Lees ook: ‘Na mijn bevalling wilde ik anderen als draagmoeder helpen bij hun kinderwens’ >

 

Borstvoedingshulpset

Inmiddels is onze draagmoeder 18 weken zwanger. Ik heb mijn oudste kinderen allebei ruim een jaar borstvoeding gegeven. Dat dat bij dit kindje niet zomaar kan, vind ik ongelooflijk pijnlijk. Het ís al biologisch niet mijn kind, ik draag het niet – dat borstvoeding óók nog eens niet kan voelt als 3-0 achterstand. Door middel van een borstvoedingshulpset wil ik toch proberen de ervaring te hebben én geven van borstvoeding. En wie weet relacteer ik dan ook een beetje.

Ben juicht het toe en is dolgelukkig met hoe toegewijd ik in het moederschap sta. Maar ik ben ook onzeker. Ons kindje zal hoe dan ook grotendeels kunstvoeding krijgen, voegt die hulpset wel echt zoveel toe?”

 

Meer afleveringen van het dilemma? Elke dinsdag komt er een nieuw verhaal op KekMama.nl. Lees hier de eerdere dilemma’s.