inspirerende_moeders

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag: de dag waarin we wereldwijd stilstaan bij de rechten van vrouwen. Maar ook hét moment om krachtige, mooie en inspirerende moeders in de schijnwerpers te zetten.

Irene Avogadri

Moeder van twee jongens, eigenaresse van evenementenbureau The Class Company en initiatiefnemer van #ShareTheMicNowNL: een krachtige actie waar BN'ers hun Instagrampagina beschikbaar stellen aan zwarte vrouwen. Het doel? Verbinden, zwarte vrouwen een stem geven en racisme de wereld uit helpen.

 

Margriet Spijksma

Vanuit haar kantoor in Leeuwarden werkt Margriet Spijksma, moeder van twee kinderen, met haar organisatie Fablife verder aan haar missie: vrouwen aanmoedigen om te gaan doen wat ze werkelijk willen. Haar eerste boek F*cking Fantastic verscheen in 2014. Een tweede boek is in de maak en verschijnt in het najaar van 2021. 

Article continues after the ad

 

Candy-rae Fleur

Danseres, influencer en moeder van twee prachtkinderen. Én al tien jaar gelukkig met haar man Daley Blind. Op Instagram deelt ze de mooiste kiekjes van haar leven als moeder. 

 

Nina van Arum

Ondernemer Nina van Arum zit niet stil. Naast drie kinderen heeft ze vier succesvolle bedrijven. In alle overgebleven uurtjes inspireert ze jonge meiden en vrouwen om het beste uit zichzelf te halen.

 

Curlymom

Kimberley (Curlymomm) deelt dagelijks prachtige beelden van haar fotogenieke gezin op social media. Ook vertelt ze regelmatig openhartig over de eetstoornis die ze heeft overwonnen. 

 

Chloë Koekebakker-Huntelaar

Chloë is haar carrière begonnen als stewardess. Daarna werd ze machinist op binnenlandse treinen, maar toch miste ze het internationale element. Nu volgt ze de opleiding tot machinist hogesnelheidstreinen bij NS en is daarbij in aantocht om de eerste vrouwelijke machiniste voor Thalys te worden.

 

Helene van Santen

Natuurlijk mag ook onze eigen Helene van Santen niet ontbreken in dit lijstje. Powervrouw, moeder van een tweeling, succesvol hoofdredacteur (ze draagt niet voor niets de titel 'Hoofdredacteur van het jaar') en nou ja, wat eigenlijk niet?

 

Fabienne de Vries

Velen kennen haar als voormalig TMF-vj, van de groep The Magnificent Four én van haar eigen solohit Will you still love me. Ze is presentatrice, actrice en moeder van een dochter en twee bonuskinderen.

 

Lees ook
Mama houdt van hard werken: 'Ik ben er niet voor geboren om fulltime bij de kinderen te zijn' >

 

Iris Zeilstra

Als er iemand ondernemend is, dan is Iris het wel. Ze heeft drie kinderen en vier horecazaken en werkt naar eigen zeggen zeven dagen per week. "Vier horecazaken leiden lijkt heel veel, maar dat is natuurlijk niet allemaal over een nacht ijs gegaan", vertelt ze in een interview met VIVA. "Mijn eerste zaak heb ik al elf jaar. Je krijgt op een gegeven moment een bepaalde routine."

 

Kim Kötter

Presentatrice en influencer Kim Kötter is getrouwd met zanger Jaap Reesema en moeder van Muck, Youp en baby Ted. Kim geeft op Kek Mama TV wekelijks een exclusief inkijkje in haar wereld en vlogt over haar gezin, haar werk en alles wat haar bezighoudt.

 

Ronilla Snellen

Ronilla biedt met haar stichting Future NL gastlessen, trainingen en lesmateriaal in digitale vaardigheden aan in het basis- en voortgezet onderwijs. Een ongekend succes, want in vijf jaar tijd maakt zestig procent van het basisonderwijs en veertig procent van het voortgezet onderwijs gebruik van haar kennis.

 

Mei Ling Tan

Een stoere vrouw in de tech-wereld. Ze is moeder van twee kinderen en CEO van Superflow (een e-commerce software platform) en House of Einstein (een shopping service voor mannen). Mei Ling vult haar dagen met nieuwe business concepten, het bouwen van teams & diversiteit, groeistrategie en digitale innovatie. 

 

Nikky Hofland

Krachtige vrouw en oprichtster van TechMeUp: een opleidingsfonds dat leningen zonder rente verstrekt aan met name vrouwen, 45-plussers en mensen met een migratieachtergrond, die graag een IT-opleiding willen volgen maar deze niet kunnen betalen.

 

Tilda Timmers

Tilda, moeder van twee kinderen, is oprichter van Frou Frou Begeleiding en therapeut voor moeders zonder roze wolk. Ze ondersteunt moeders die tijdens of na de zwangerschap niet op een roze wolk zitten.

 

Paulien Wingelaar

Influencer en - zoals ze zelf zegt - een bourgondische jongensmoeder die dol is op fashion, beauty en interieur. In de serie Echte Gooische Moeders vertelt ze openhartig over haar kinderwens, waarvoor ze bij een fertiliteitskliniek loopt. 

 

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Facebook >