Het is Internationale Vrouwendag: 15 inspirerende moeders om te volgen

08.03.2022 11:34
inspirerende_moeders

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag: de dag waarop we wereldwijd stilstaan bij de rechten van vrouwen. Maar ook hét moment om krachtige, mooie en inspirerende moeders in de schijnwerpers te zetten.


Kimberley

Kimberley (Curlymomm), moeder van Yentl en Loua, deelt dagelijks prachtige beelden van haar fotogenieke gezin op social media. Ook vertelt ze regelmatig openhartig over de eetstoornis die ze heeft overwonnen.

 

Iris Zeilstra

Als er iemand ondernemend is, dan is Iris het wel. Ze heeft drie kinderen en vier horecazaken en werkt naar eigen zeggen zeven dagen per week. Benieuwd naar haar drukke leven? Haar Kek Mama-vlogs kijk je hier terug.

 

Kim Kötter

Presentatrice en influencer Kim Kötter is getrouwd met zanger Jaap Reesema en moeder van Muck, Youp en Ted. Kim geeft op Kek Mama TV wekelijks een exclusief inkijkje in haar wereld en vlogt over haar gezin, haar werk en alles wat haar bezighoudt.

 

Tilda Timmers

Postpartum specialist Tilda is moeder van twee kinderen, oprichter van Frou Frou Begeleiding en therapeut voor moeders zonder roze wolk. Ze ondersteunt moeders die tijdens of na de zwangerschap niet op een roze wolk zitten.

 

Pauline Wingelaar

Influencer en – zoals ze zelf zegt – een bourgondische jongensmoeder die dol is op fashion, beauty en interieur. Op Instagram komen ook serieuze onderwerpen aan bod. Zo vertelt ze openhartig over het verlies van dochter Belle, die na bijna 22 weken zwangerschap ter wereld kwam.

 

Ragna Heidweiller

Ragna is trainer, coach en auteur van hét handboek voor een nieuwe rolverdeling: In voor- en tegenspoed (maar alleen als jij de afwas doet). In deze podcast praat ze met Kek Mama’s Eline en Malu over het verdelen van de zorgtaken.

 

Janne Schuijn

Eigenaar van Anders Kan, een platform dat nuchtere mindsetprogramma’s aanbiedt. Niet zweverig, dus. Janne is moeder van Caiden (4) met microcefalie, een aandoening van het centrale zenuwstelsel. Ze vertelt ook openhartig over het ICSI-traject waarin zij en haar man zitten.

 

Chanel Lodik

Chanel Lodik, op Instagram ook wel bekend als Marketingvrouw, is schrijver, spreker, influencer en expert op het gebied van diversiteit en inclusie. Wat je op haar pagina kunt verwachten? ‘Meekijken in het leven van een autistische mama die onderneemt en schrijft over antiracisme, diversiteit en inclusie’, zo schrijft ze in haar bio.

 

Sanne Akkerman

Onze kersverse Kek Mama-columniste mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Ze is bekend van haar herkenbare sketchvideo’s op haar Instagram-kanaal Laviesanne. Een must voor je dagelijkse portie humor. Sanne is moeder van James (7) en Isé (4) en in verwachting van de derde.

 

 

Lees ook
Zo betrek je jouw kind bij Internationale Vrouwendag >

 

Kelly Weekers

Dat een carrière en het moederschap prima samengaan, weet psycholoog, business coach en moeder Kelly Weekers (32) als geen ander. Ze schreef de bestsellers Happy Life 365 en Happy Lifehacks 365 en daar komt binnenkort een derde boek bij: De Kracht van Keuze. Op Instagram geeft ze een kijkje in haar leven als ambitieuze moeder.

 

Lois Kruidenier

Lois inspireert velen met haar rake teksten over het leven en het moederschap. Inmiddels heeft ze drie boeken op haar naam staan: Open boek, Laat mij maar even en Nieuw leven. “Ik deel mijn woorden met de wereld in de hoop dat men er herkenning en erkenning in kan vinden”, aldus Lois op haar website.

 

Sigourney

Sigourney is moeder van Elijah en Jaenaï en zwanger van haar derde kind. Op haar Instagram-kanaal en platform Morethanamom schrijft ze over het moederschap, maar ook over interieur en lifestyle. Want: ‘Een moeder is nooit alleen ‘maar' een moeder.'

 

Margriet Spijksma

Vanuit haar kantoor in Leeuwarden werkt Margriet Spijksma, moeder van twee kinderen, met haar organisatie Fablife verder aan haar missie: vrouwen aanmoedigen om te gaan doen wat ze werkelijk willen. Ze schreef twee boeken: F*cking Fantastic en C*t the Crap.

 

Mandy Woelkens

Mandy Woelkens is hoofdredacteur van LINDA.meiden en auteur van FAQ Gender. Daarin gebruiken zij en haar partner Thorn de Vries hun eigen ervaringen om vragen over gender te beantwoorden. In januari werden ze ouders van hun eerste kind.

 

Nomi Harmsen

Influencer Nomi Harmsen is moeder van een peuter én een drieling. In onze miniserie van de maand neemt Nomi je mee in haar (soms chaotische) leven. Kijk maar even

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram