Zó maak je deze verrukkelijke maaltijdsalade met blauwe kaas en rood fruit

09.10.2021 04:42
topstory recept zomer cobb salade Recept en foodstyling: Dorothy Porker (Mieke Weismann)

Om jou een handje te helpen delen we elke zaterdag een lekker recept. Hoef jij je het apezuur niet te zoeken. Deze week: weer of geen weer, met deze salade haal je gelijk het zonnetje in huis.

voor 2 personen

Nodig

  • 5 el dressing naar smaak
  • 250 g kipfilet, in stukjes OF 250 g tofu puffs
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl gemalen koriander
  • snufje cayennepeper
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper en zout
  • 2 el olijfolie
  • 250 g sla, naar keuze
  • 5 plakjes bacon, uitgebakken en gesnipperd (optioneel)
  • 125 g blauwe kaas naar keuze, in hapklare blokjes
  • 125 g frambozen
  • 125 g bosbessen
  • 125 g bramen
  • 1/2 avocado, in blokjes
  • 1 ei, hardgekookt (7 minuten) en in partjes
  • 50 g amandelen, grofgehakt
     

Zo maak je het

  1. Maak eerst de dressing. Omdat er al vrij veel gebeurt in deze salade vind ik dit zelf het lekkerst met een simpele dressing van 2 el olijfolie met 1 el balsamico of witte- of rodewijnazijn. Misschien dat ik er nog wat verse tijm doorheen roer of 1 tl jam van rood fruit. Dressing uit een flesje doen we natuurlijk ook niet moeilijk over. Alleen de dressing overslaan kan écht niet.
     
  2. Meng de kip in een kom met alle specerijen en wat peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipstukjes in 5-7 min. gaar en goudbruin. Laat afkoelen.
     
  3. Verdeel de sla over individuele borden of een grote schaal en maak licht aan met de dressing.
     
  4. Verdeel de kip of tofu, event. de bacon, blauwe kaas, frambozen, bosbessen, bramen, avocado, het ei en de amandelen in stroken over de sla en dien op.
     

De foodblogs van Dorothy Porker zijn niet voor niks populair bij foodjournalisten: ze zijn grappig én goed. Haar motto: het leven is al moeilijk genoeg, eten moet fijn en leuk zijn. Nomnomnom, € 24,99 Fontaine

 

Meer inspiratie voor in de keuken? Elke zaterdag komt er een nieuw recept op KekMama.nl of bekijk hier de eerdere recepten.