Déze leugens maken het leven van ouders een stuk makkelijker

16.10.2023 17:31
ouders leugens om leven makkelijk te maken Beeld: Getty Images

Helaas jongens, het is alweer bedtijd / alleen de muntjes van oma werken bij die automaten – en meer leugens die het leven makkelijker maken.

Eduard (39), vader van Noah (7):

“Af en toe verzetten mijn vrouw en ik de klok op de kamer van onze zoon, zodat hij langer doorslaapt. Handig, als hij in de vakantie of het weekend laat naar bed is gegaan. De afspraak is dat Noah om half acht z’n bed uit mag. Als hij ziet dat het pas half zeven is, draait hij zich om en slaapt nog even door.

Fijn, want we willen dat hij voldoende uren maakt. Slaap is niet alleen belangrijk voor groei, hij gedijt er ook beter bij. Zolang hij goed in zijn energie zit, gaat de rest van de dag ook goed. Soms probeer ik dat aan hem uit te leggen, maar dat landt niet bij hem. Hij kijkt me dan aan met zo’n blik van ‘het zal wel pa’. Dan werkt het dus sneller om de wekker in zijn kamer en vaak voor de zekerheid ook de wandklok in de woonkamer te manipuleren.”

Alleen de muntjes van oma

Sandra (34), moeder van Emy (5) en Iris (4):

“In de automaten met van die rotzooispeelgoedjes en die kiddie rides voor de supermarkt passen alleen de muntjes van oma. Hierdoor kan ik ongehinderd boodschappen doen.”

Lees ook – 20x hilarische leugens die jullie je kind vertellen >

In het weekend jarig

Loes (41), moeder van Isis (10) en Anton (8):

“Mijn kinderen waren tot hun zesde altijd heel toevallig precies in het weekend jarig. Ze hebben er nooit vraagtekens bij gezet. Helaas, vanaf groep 3 wordt elke dag in de klas de datum benoemd en hoorden mijn kinderen ook hun geboortedatum. Vanaf dat moment lukte het niet meer om verjaardagen stiekem te verschuiven. Maar jokken over de juiste dag scheelt een hoop gedoe en stress. Ik kan het iedere ouder aanraden.”

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.