Blogger Stevie Niki van ‘My Tribe of Six’ zit met de handen in het haar: haar dochter wordt gepest op school en er lijkt geen eind aan te komen. Op social media deelt ze haar verdriet. ‘Ik wil mijn vrolijke dochter terug.’
Lees verder onder de advertentie
Een oudje, maar daarom niet minder belangrijk om te delen.
‘Ze is ingestort’
Voor de buitenwereld lijkt ze een doodnormaal kind: ze is druk, luid, kan niet stilzitten, is een beetje gek en soms stout. ‘Maar zodra ze thuis is, zie ik een meisje met pijn’, aldus Stevie. ‘Haar vuurtje is gedoofd. Ze is ingestort door het pesten van de afgelopen zes maanden na onze verhuizing en de verandering van school. Ze vraagt me waarom ze geen vrienden heeft en zegt dat ze niet goed genoeg is.’ Stevie wil haar dochter terug. ‘Mijn lieve kleine, gelukkige meid die van haar moeder, haar broers en haar zussen houdt.’
Soms vraagt de blogger zich af of de verhuizing wel zo’n goed idee was. ‘Misschien hadden we niet van school moeten veranderen, of niet moeten verhuizen. Een kind opvoeden is nooit makkelijk, maar zo moeilijk zou het niet mogen zijn. Dus ouders, praat met je kinderen en leer ze om vriendelijk te zijn. Want geen moeder zou mogen doorstaan wat wij nu voelen.’
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.