De Amerikaanse moeder Jenna is het spuugzat dat mensen ongevraagd aan haar kind zitten, en daar heeft ze een goede reden voor. In een post legt ze treffend uit waarom onbekenden hun handen thuis moeten houden – ondanks hun goede bedoelingen.
Lees verder onder de advertentie
Scary Mommy-blogger Jenna FitzGerald schrijft hoe ze met haar zoontje – die een nierziekte heeft – bij de Eerste Hulp zit: ‘Terwijl zijn koorst extreem hoog is, ga ik in gedachte elk scenario langs waarbij hij de ziektebacillen mogelijk heeft opgepikt. Ik sms onze vrienden, zijn oppas, zijn logopedist. Ik bid en smeek tot God dat we goede verpleegkundigen treffen en dat de chirurg mijn vragen kan beantwoorden. Maar dan herinner ik me jou, de oudere man/vrouw in de kerk/hobbyclub/buurt. Je hebt mijn kind zomaar aangeraakt.’
Lees verder onder de advertentie
Nooit gepraat
Ze gaat verder: ‘Jij wist niet dat mijn kind net z’n tiende nieroperatie in twee jaar tijd heeft gehad en dat hij een ernstige chronische nierziekte heeft. Hoe kan je dat ook weten? Je hebt nooit met me gepraat. Toch vroeg je mijn kind om een knuffel/gaf je hem iets willekeurigs uit je handtas/kneep je hem in zijn wangen. O, ik herinner me jou. Je bespotte mij toen ik mijn kind wegtrok en ‘nee, dank je’ zei. Je rolde met je ogen en zuchtte.’
Jenna neemt het zichzelf kwalijk als haar kind ziek wordt: ‘Ik haat mezelf dat ik (wederom) mijn kind niet kon beschermen.’ En ze legt nogmaals uit: ‘Mijn kinderen worden getraind in ‘nee, dank je wel’ zeggen, of een ‘boks’ geven in plaats van een knuffel. Als je ons kent, kan dit beledigend zijn. Als je ons niet kent, kan het ook beledigend zijn. Maar weet je, dit gaat niet om jou. Dus dude, raak mijn kind niet aan.’
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
Daniel (38) dacht dat hij het allemaal voor elkaar had: een lieve vrouw, een zoontje van vier en pas een tweede kindje erbij. Maar waar het gezin op het eerste gezicht compleet leek, begon het van binnen langzaam uit elkaar te vallen.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Nog één mep en ik vertrek, dacht Yvonne (39) steeds. Toen vier jaar later – vele klappen en vernederingen verder – haar man Ivar ook een tik gaf aan dochter Milou (nu 5), had ze eindelijk de moed hem te verlaten.