Moeder geeft vierjarige dochter borstvoeding: ‘Ik wil anderen inspireren’

05.10.2021 09:32
borstvoeding-in-openbaar-toilet

Natasha Keane uit Ierland geeft haar vierjarige dochter borstvoeding en stopt pas wanneer het meisje zelf aangeeft dat ze het niet meer wilt.

“Ik hoop dat borstvoeding genormaliseerd wordt en dat andere moeders niet hoeven te stoppen voor ze ermee klaar zijn”, zegt ze in een interview met The Irish Sun.
 

Twee tegelijk

Natasha heeft geen moment getwijfeld tussen fles- en borstvoeding – zelfs niet toen ze door de geboorte van haar jongste dochter twee kinderen tegelijk moest voeden. “Voor mij is borstvoering het meest natuurlijke”, vertelt ze. “Mijn oudste kind is nog nooit naar de dokter geweest en heeft nooit antibiotica geslikt. Mijn jongste heeft slechts één keer een luchtweginfectie gehad. Ik weet zeker dat borstvoeding hun immuunsysteem versterkt heeft.” Daarbij vindt Natascha samen voeden alleen maar gezellig. “Elke avond vielen ze samen in slaap, elk aan een borst, terwijl ze elkaars hand vasthielden.”
 

Lees ook
Deze voedingsbh’s zijn fijn – én zien er nog leuk uit ook >

 

Afkeurende blikken

Waar de moeder wel van baalt, zijn al die afkeurende blikken als ze haar kind in het openbaar de borst geeft. “Het is oké om vrouwen in bikini of lingerie op gigantische reclameborden af te beelden, maar een moeder die haar kind subtiel voedt, dat kan dan niet?” Ook vindt ze het vervelend als mensen vragen waarom ze ‘nog steeds’ borstvoeding geeft. “Met de nadruk op ‘nog steeds’. Mensen zeggen dat vast niet opzettelijk, maar het is een gebrek aan kennis. Zelfs binnen de medische wereld.”

 

Bron: Metro

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Facebook en Instagram.