Fabienne Chapot

Modevrouw Fabienne Chapot (37) kan er niet over uit hoe leuk het is een kind te hebben. Alleen dat daten als single moeder... "Wanneer dan? Ik ben al blij als ik een avond alleen ben."

Geluksmoment: wanneer peuterzoon Hugo (2) met een brede grijns op zijn loopfiets over de Amsterdamse grachten crost. Als Fabienne en hij op hun dooie akkertje opstaan in het weekend. Dan knuffelen ze in bed, en kijkt ze relaxed in joggingpak toe hoe hij in de woonkamer speelt. “Ik ben van nature een gelukkig mens, en dankbaar voor alles wat ik heb. Ik kan na jaren nog steeds door mijn huis in de Jordaan lopen en niet geloven dat ik hier woon.”

Het duurde even om het weer te voelen, dat geluk. Twee jaar geleden gingen de vader van Hugo, Michiel, en zij uit elkaar, na een relatie van zes jaar. “Mijn hele plaatje van een echt gezin, mijn meisjesdroom: uit elkaar gespat.” Gelukkig kunnen ze het goed, dat gescheiden ouderen. En heeft ze een geweldige vaste oppas.
 

Lees ook
7 Dingen die single moeders niet willen horen (nee, serieus: écht niet) >

 

'Ze zorgt voor rust en regelmaat'

Fabienne: “Ze woont al meer dan twee jaar bij me. Met z’n drietjes vormen we een soort gezin, we zijn volledig op elkaar ingespeeld. In de ochtenden maakt ze Hugo’s tas klaar, zodat ik in alle rust met hem kan ontbijten en hem drie keer per week naar de peuterspeelzaal kan brengen. Als ik thuiskom uit mijn werk, heeft zij boodschappen gedaan en voor Hugo gekookt. Als ik naast mijn modebedrijf een kind wil grootbrengen, moet ik thuis alles goed geregeld hebben. Mijn oppas zorgt voor de rust en regelmaat en hoort echt bij ons gezin. Wat mij betreft blijft ze voor altijd bij ons wonen.”
 

'Mijn team is een soort familie'

Fabienne werkt hard. Vorig jaar transformeerde ze haar accessoirelabel Fab., bekend van de tassen en portemonnees met sterren en harten, tot een serieuzer modemerk met een kledinglijn die haar naam draagt: Fabienne Chapot.

Ze levert aan pakweg zeshonderd winkels in binnen- en buitenland, heeft een winkel in de Amsterdamse Negen Straatjes en binnenkort een nieuw filiaal in Antwerpen. “Doe ik niet in mijn eentje hoor, mijn team is een soort familie en mijn creatief directeur en goede vriendin Sophie van Bentum is verantwoordelijk voor de collecties.” Fabienne houdt het totale overzicht, van marketing tot financiën. Heel leuk, heel druk; combineer dat maar eens met het alleenstaand moederschap.
 

'Die woensdag is heilig'

Woensdag is Hugo-dag. “En in de weekends ben ik bijna altijd met hem samen. Dan probeer ik niks te plannen, tenzij hij bij zijn vader is. Het duurde even voordat ik een goeie balans vond zonder last te hebben van schuldgevoel. Aan de ene kant vind ik dat ik veel op kantoor moet zijn; ik heb een enorm verantwoordelijkheidsgevoel naar mijn bedrijf. Een ander deel van mij wil bij Hugo zijn. Op een gegeven moment heb ik gewoon besloten dat die woensdag heilig is: deze jaren met mijn zoon krijg ik nooit meer terug. Ik geniet van die tijd met hem; daar laat ik niet vaak een zakelijke afspraak tussenkomen.”

 

Het hele interview staat in Kek Mama 03-2018.
 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

tips-gewichtscoach-afvallen-niet

Door die schappen vol met pepernoten en kerstkransen ben je waarschijnlijk nog lang niet bezig met de nieuwjaarsvoornemens. Hoeft ook niet, maar mócht je je op 1 januari toch bedenken, dan heb je ongetwijfeld wat aan deze tips van gewichtscoach Mieke Kosters.

1. Leef niet volgens de regels van een ander


Je eetpatroon van de ene op andere dag omgooien? Echt. Niet. Doen. Dit houdt niemand vol. De kans dat je na een paar dagen weer in je oude patroon valt, is groot. Afvallen gaat in kleine stappen: luisteren naar je lichaam, eigen keuzes maken. Dus niet opeens gaan leven volgens de regels van een ander. Of dat nu Sonja Bakker, Fajah Lourens of Rens Kroes is. Blindelings anderen volgen, doe je alleen maar tijdelijk. Daar gelooft Mieke niet in: "Je moet in jouw huidige leven, met de dingen die jij lekker vindt en die bij jouw gezinssituatie passen, een manier zoeken om in balans te blijven", legt ze uit. "Je hebt simpelweg drie knoppen om aan te draaien: ‘meer bewegen', ‘minder eten' en ’snelheid van afvallen'. Zorg dat je deze drie factoren in een evenwicht brengt waarmee je tevreden afvalt, eet en beweegt. Dát werkt. En dan hoef je nooit apart te eten van je gezin en eet je nog steeds de dingen die jij lekker vindt."
 

Lees ook
5 steengoede afvaltips voor de laatste 5 kilo

 

 

2. Laat lekkere dingen niet altijd staan


Bijna elk dieet draait om wat je allemaal níet meer mag eten. Je start daardoor met een negatieve kijk op afvallen: jij moet weer streng zijn en afzien. Niet doen: regievol afvallen is veel leuker dan machteloos overeten. Draai je mindset om: Jij mag alles eten, je wilt het niet langer. Je kiest ervoor om slanker te worden (en te blijven). Als je zo redeneert, ben je zelf de baas over je eetgedrag en heb jij de regie. Er zijn geen verboden middelen, want als je geen chocola mag, wil je het juist. Dan ben je alleen maar bezig met al die lekkere dingen die aan jouw neus voorbijgaan en da's zonde. Je mag alles, je kiest zelf. Niet meer al het lekkers, wel het allerlekkerste. Dan val je af en eet je super lekker, ja, ook wijn en chocola.
 

 

3. Roep niet de hele dag 'arme ik'

'Alle slanke mensen kunnen altijd alles eten': arme ik. 'Zij vallen veel sneller af': arme ik. 'Oh, ik moet wéér streng zijn': arme ik. Stop met deze negatieve gedachten, want blijf je 'arme ik' roepen, dan zal het jou niet lukken om lange tijd op je gewicht te blijven: niemand kan een heel leven afzien. Dus stuur ‘arme ik’ de deur uit. Stop met vergelijken en kies het eetgedrag waar jij blij van wordt. Pak de regie. Jij bepaalt wat je in je mond stopt. Je hebt een keuze. 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

 

Editor's note: dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

BN'er-moeders op Instagram

Van lampionnen tot rockster: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Kleine beer

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

🍂🐻

Een bericht gedeeld door DOCHTER DRE (@roxeannehazes) op


Trots

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Je begrijpt zeker wel hoe trots ik ben 😉❤

Een bericht gedeeld door Noëlle (@noellesomogyi) op


Outfit of the day

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mag ik ‘bijna weekend’ alvast droppen?! #duurtlang #kommaardoor #almostweekend #lotd #autumnlook

Een bericht gedeeld door Carolien Karthaus-Spoor (@carolienkarthaus_spoor) op


Die heeft trek

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Volgens mij heb ik lekker gekookt.....

Een bericht gedeeld door Nicolette Kluijver (@nicolettekluijver_) op


Lees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >


Moeders on tour


Minoes

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Georgina Verbaan (@gverbaan) op


Kleine rockster

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gypsy King 🎶

Een bericht gedeeld door 𝑴𝒐𝒏𝒊𝑸𝒖𝒆 𝑵𝒐𝒆̈𝒍 (@moniquenoell) op


Sint Maarten

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sinte, Sinte Maarten De 🐄🐄 hebben staarten De 👭 hebben rokjes aan Daar komt Sinte Maarten aan

Een bericht gedeeld door Nicolette van Dam (@nicolettevandam1) op

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >