‘Ik had het Sinterklaasverhaal graag nog langer volgehouden’

12.11.2022 11:32
Sinterklaas vijf keer vieren scheiding Beeld: Shutterstock

Klaar in de startblokken om de waarheid over Sinterklaas met je kinderen te delen. Tot blijkt dat je kleine het al lang had uitgevogeld of je er zelf tóch niet zo klaar voor was als je dacht.

Bouwien (40): “De tandenfee en de Kerstman waren al gesneuveld; we wisten dat De Vraag over Sinterklaas ook niet lang op zich zou laten wachten. Mijn vriend en ik hadden afgesproken: als onze zoon erover begint, dan zullen we eerlijk zijn. Maar toen de vraag kwam, wilde ik ineens niet meer.

Het einde

Het voelde als het einde van een tijdperk en daar hou ik niet zo van. En dus probeerde ik het gesprek steeds om te buigen. ‘Zullen we pepernoten bakken?’ riep ik dan snel, of: ‘Goh wat wil je eigenlijk van de Sint dit jaar?’ Totdat mijn vriend me hoorde sputteren en ingreep: ‘Ehh, we hadden toch een afspraak?’ Ik heb het toen maar verteld. En mijn zoon vond het prima. Maar als het aan mij had gelegen, had ik het nog even volgehouden.”

Lees ook – Dít is het beste moment om je kind de waarheid over Sinterklaas te vertellen >

Wist ik al

Ankie (32): “Mijn jongste zoon vroeg nooit naar het bestaan van Sinterklaas. Toen het onderwerp rond zijn negende toch eens op tafel kwam, begon hij te giechelen. ‘Dat wist ik toch allang’, zei hij.

“Samen hadden ze besloten dat het beter was om het geheim nog even mee te spelen”

Wat bleek: twee jaar daarvoor had hij zijn bedenkingen al bij zijn broer neergelegd. Samen hadden ze besloten dat het beter was om het geheim nog even mee te spelen, zodat ze verzekerd zouden blijven van cadeaus. Ook de buren, die altijd de pakjes voor de deur zetten en op het raam klopten, lieten ze in de waan. Stomverbaasd was ik. Ik had er al die tijd niets van gemerkt.”

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.