Mode-mama Hilke: ‘Ook mijn dochter (2) ziet er altijd tiptop uit’

06.06.2022 06:33
mode mama Hilke dochter ziet er tiptop uit Beeld: privé

Hilke Zuithof (28) is samen met Don (33) en moeder van Candice (2). Ze is eigenaresse van een modewinkel en -webshop.

“Ik ben opgegroeid in een mannenwereld. Mijn vader, oom en een van mijn oudere broers hebben samen een autobedrijf. De showroom zat naast ons huis en ik speelde als klein meisje altijd met speelgoedauto’s in de garage. Dat stoere zag je ook terug in mijn kledingstijl: weinig jurken en rokken, maar voornamelijk broeken en jasjes. Naarmate ik ouder werd en de wereld van de make-up ontdekte, ging ik me vrouwelijker kleden. Roze tinten, ruches, hakken.

Tegenwoordig heeft alles wat ik draag een vrouwelijke touch. Zo zorg ik er ook bij een joggingpak voor dat er een silhouet in zit, zodat mijn rondingen goed uitkomen. Iedere outfit combineer ik met een tas, matchende schoenen of een riem. Zonder accessoires voel ik me kaal, incompleet.

Eigen visitekaartje

Gemiddeld geef ik per maand 350 tot 500 euro uit aan nieuwe kleding. Ik heb een eigen damesmodezaak met wisselende collecties, waarvan ik zelf het visitekaartje ben – dat geeft me een mooi excuus om te shoppen.

“Mijn handen jeuken soms als ik de outfits van andere kinderen zie”

Ook Candice ziet er altijd tiptop uit. Ze draagt kleding die bij elkaar past en haar haren zijn netjes gekapt met bijpassende speldjes. Er zijn ongetwijfeld mensen die denken: vreselijk, zo’n gestylede peuter. Maar mijn handen jeuken ook weleens als ik de outfits van andere kinderen zie. Eigenlijk is het alleen maar goed dat iedereen z’n eigen smaak heeft, want anders zouden al die kinderen hetzelfde dragen.

mode mama Hilke dochter ziet er tiptop uit

Zelf bepalen

Candice kan soms afkeurend kijken als ik haar kleding uit de kast pak. Zo van: nee mam, niet die trui vandaag. Begint het nu al, denk ik dan. Wat dat betreft is ze een kopie van mij, want ik wilde op die leeftijd ook al zelf bepalen wat ik aantrok. Met één verschil: Candice is echt een meisje-meisje. Ze grist stiekem mijn tassen uit mijn kleedkamer, doet mijn hakken aan en pakt een stel oorbellen, om zichzelf daarna in vol ornaat te bewonderen in de spiegel. Duidelijk een fashionista in de dop.

Lees ook: ‘Ik kijk er nu al naar uit om de jongens in dezelfde outfits te steken’ >

Mijn volgers op Instagram vragen vaak: ‘Hoe kan het dat haar kleding niet vies wordt?’ Daar moet ik altijd hard om lachen. Als baby kon ik haar vanwege spuitluiers soms wel drie keer op een dag omkleden en ook nu blijven haar outfits natuurlijk niet schoon, want ze is een kind. En zo hoort het ook – de wasmachine draait wel.”

Dit portret staat in Kek Mama 05-2022.

mode mama Hilke dochter ziet er tiptop uit

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.