‘Mijn zoon vindt mijn gouden platen grappig, meer niet’

01.08.2022 06:51
bekend in 90s Nance Coolen Beeld: Nine IJff

Nance Coolen (48) zingt in de danceformatie Twenty 4 Seven en scoorde dikke hits met Slave to the Music en Is It Love? Ze is getrouwd en moeder van zoon Robin (13).

“In een discotheek werd ik gescout als zangeres voor de groep Twenty 4 Seven. Ik was toen pas vijftien, slechts twee jaar ouder dan mijn zoon nu is.

Living the dream

Ons album Streetmoves werd een groot succes. Ineens zat ik als Brabants meisje in limousines en vloog ik first class de wereld over. Living the dream, al was het ook keihard werken. Onze schema’s waren monsterlijk, we gingen van festival naar club en hadden vaak amper tijd om op adem te komen.

“Die menigte van 150.000 man zong ieder woord mee. Een kippenvelmoment”

Ik weet nog dat we een keer optraden aan de Copacabana in Brazilië. We kwamen op, begonnen te zingen en die menigte van 150.000 man zong ieder woord mee. Een kippenvelmoment dat mij altijd zal bijblijven.

Lees ook – 7x de leukste openluchttheaters met kindervoorstellingen >

Presenteren

Na Twenty 4 Seven ben ik eerst verdergegaan als soloartiest, daarnaast deed ik vooral presentatieklussen op tv, zoals Lingo. Maar nadat ik een keer het podium op stapte en het hele publiek ‘Lingo!’ riep, ben ik gestopt met zingen. Toch miste ik het optreden wel. Presenteren is werk, zingen voelt meer als een hobby.

“Toen ik de eerste beats hoorde, voelde het meteen als vanouds. Zelfs de dansroutines zaten nog in mijn systeem”

Twee jaar geleden had ik een reünie met Jacks en Hanks, die eerder de raps voor Twenty 4 Seven deden. Het begon weer te kriebelen bij mij en we besloten opnieuw samen te gaan optreden. Ik ben toen als een malle gaan trainen in de sportschool, want ik had nauwelijks meer conditie. Als ik met de wasmand de trap op liep, was ik al bijna buiten adem. Maar toen gooide corona roet in het eten. Uiteindelijk hebben we pas onlangs voor het eerst opgetreden, na dertig jaar. Superspannend, maar toen ik de eerste beats hoorde, voelde het meteen als vanouds. En zelfs de dansroutines zaten nog ergens in mijn systeem.

bekend in 90s Nance Coolen

Gouden platen

Mijn zoon ziet thuis mijn gouden platen hangen. Dat vindt hij grappig, meer niet. Een tijdje terug had een moeder mij herkend: ‘Mam, iedereen op school had het ineens over jou.’ Ik vroeg hem of hij dat vervelend vond, maar hij vond het juist cool. Laatst was hij mee naar ons eerste optreden, met een grote glimlach stond hij trots in de coulissen. En eerlijk is eerlijk: vooral de kleedkamer met chips en chocolade vond hij fantastisch.”

Dit portret staat in Kek Mama 07-2022.

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.