Mama houdt van crossfit: ‘In het weekend gaan mijn kinderen weleens mee naar de gym’

18.03.2022 06:22
mama houdt van crossfit Mandy Beeld: privé

Mandy (34) is social media manager en heeft met Donnell (42) drie kinderen: Maxence (9), Lamarr (7) en Mayssane (3). Sinds twee jaar woont ze voor werk in Dubai, waar ze zes keer per week aan crossfit doet.

“De meeste inwoners van Dubai zijn expats, voor wie de sportschool dé plek is om contacten te leggen. Ook ik heb er al mijn vriendinnen ontmoet. Daarnaast is de gym populair omdat uiterlijk vertoon in Dubai heel belangrijk is. Het emiraat heeft de hoogste gebouwen, de duurste auto’s en mensen willen er op hun mooist uitzien. Al betekent dat trouwens niet dat iedereen ook opgedoft in de sportschool verschijnt. Ik kan er gerust zonder mascara naartoe. Maar goed ook, want na een uur crossfitten lig ik op apegapen – geen make-up die ongeschonden uit de strijd zou komen.

Crossfit

Crossfit is een combinatie van gymnastiek, gewichtheffen en conditie waarbij je work-outs doet op tijd. Acht minuten? Dan ga je vol gas. Duurt een work-out drie kwartier, dan doseer je je energie. Het eindresultaat is hetzelfde: je bent halfdood. Toch stap – oké, kruip – ik dat roeiapparaat lachend af. Het gevoel dat ik alles heb gegeven om een zo fit mogelijke versie van mezelf te worden is heerlijk.

“Het gevoel dat ik alles heb gegeven is heerlijk.”

Ik begon met sporten na de geboorte van mijn oudste. Toen waren het nog cardio-oefeningen om conditie op te bouwen en weer in mijn oude spijkerbroeken te passen. Nu we in Dubai wonen, doe ik voornamelijk aan crossfit. Ik vind het leuk om mezelf uit te dagen en nieuwe dingen te leren. Als kind kon ik geen handstand, nu loop ik zelfs op mijn handen. Dat overwinningsgevoel geeft een boost: al word ik ouder, mijn lichaam kan steeds meer.

 

Lees ook
Stress over sportprestaties? ‘Voetbal, ballet of hockey moet voornamelijk ‘leuk’ zijn’ >

 

Sporten

Ik volg zes keer per week een groepsles. Altijd overdag, vóór werktijd of tussendoor. We hebben een nanny in huis wonen – wat in Dubai gebruikelijk is – die voor de kinderen zorgt. En omdat ik nooit ’s avonds sport, kan ik de kinderen zelf in alle rust naar bed brengen.

Op vrijdag, als hier het weekend begint, gaan ze weleens mee naar de gym. Gewoon voor de lol. Ze zitten op zwemmen omdat ze dat moeten leren, maar daar houdt hun sportiviteit op. Dat hebben ze niet van een vreemde: ik was vroeger ook asportief. Maar ze hebben een gezond gewicht en gymmen op school drie keer per week, dus aan beweging geen gebrek. Voorlopig rijd ik ze in plaats van naar hockey of voetbal naar de Science Club, waar ze scheikundeproefjes doen. Ook leuk.”

 

Dit portret staat in Kek Mama 02-2022.

mama houdt van crossfit Mandy

Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van leuke aanbiedingen!