7x kindvriendelijke campings aan de Nederlandse kust

23.06.2020 12:13
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Gek op kamperen en de zee? Dan zit je bij een camping aan de kust helemaal goed. Daarom: de fijnste en meest kindvriendelijkse campings aan zee.

Eerder maakten we al een fijn overzicht van plekken in Europa waar je middenin de natuur kampeert, kon je lezen waarom het zo leuk is om te kamperen bij de boer en wat de meest kindvriendelijke campings in ons land zijn.
 

Nu hebben we een ander fijn overzicht voor je, namelijk de fijnste en meest kindvriendelijke campings aan de kust.
 

Camping De Pekelinge – Zeeland

Of je nou met je eigen camper gaat, je tentje opzet of in een luxe safaritent slaapt, bij deze camping is de keuze aan overnachtingsmogelijkheden enorm. De camping ligt vlakbij Oostkapelle en Domburg en slechts drie kilometer van zee: een kwartiertje fietsen en je bent op het strand. Al kun je je op de camping zelf ook prima vermaken met een zwembad, waterspeeltuinen, klimwand en indoorspeeltuin.
 

Camping ’t Noorder Sandt – Noord-Holland

Deze fijne familiecamping ligt op 600 meter van zee in Julianadorp en je kunt er kiezen uit een basis-, comfort-, camper- of tentplaats. Nog leuker is slapen in één van de houten lodges of een strandhuisje: met keuken, woonkamer en eigen sanitair. Bij mooi weer neem je gemakkelijk een duik in zee en is het wat minder warm, dan is het lekker spetteren in het overdekte zwembad op de camping.

Aan uitstapjes ook geen gebrek: vlakbij vindt je een manege, pak de veerboot naar Texel of stap op de fiets en rij in het voorjaar door de schitterende bollenvelden in de omgeving.

 

Lees ook:
Waarom kamperen met kinderen een feest is >

 

Camping De Krabbeplaat – Zuid-Holland

De ideale camping voor jonge gezinnen. Er is een uitgebreid animatieprogramma, een grote speeltuin, kinderboerderij en een heerlijk privéstrandje aan het meer van Briel. Daar kun je ook kano’s en waterfietsen huren. Je vindt de camping op een steenworp afstand van zee. Wil je er een dagje op uit, bezoek dan het nabijgelegen Rotterdam of ga lekker wandelen in de Oostvoornse duinen.
 

Camping Lauwersoog – Groningen

Zoek je een camping met ruime plaatsen en leuke activiteiten voor kinderen, dan ben je bij camping Lauwersoog aan het juiste adres. Je vindt deze leuke plek in het noorden van het land, tussen de Waddenzee en Lauwersmeer.

Met een waterspeeltuin, springkussen en indoor speelzolder is er genoeg te doen voor de kleintjes. De wat oudere kinderen kunnen op pad met De Rangers om hutten te bouwen, vlotten te maken of op ontdekkingstocht te gaan in de bossen. In schoolvakanties haalt de Ranger trein de kinderen op om in het clubhuis te knutselen en spelletjes te doen. En dan kun je ook nog picknicken met het hele gezin, boogschieten of op zeehondenexpeditie op de Waddenzee. Kortom, hier verveel je je niet.
 

Camping de Lakens – Noord-Holland

’s Avonds voor je tent zitten en een hert voorbij zien huppelen, terwijl je op de achtergrond de zee zachtjes hoort ruisen? Boek dan een plekje op deze fijne camping in Nationaal Park Zuid-Kennemerland, vlakbij Haarlem. Vanuit je tent trek je en sprintje van honderd meter en je staat op het strand.

In de omgeving kun je fietsen en wandelen in de duinen. Voor kinderen heeft de camping een leuke speeltuin met glij- en tokkelbaan, er is een beachvolleybalveld en is het een dagje minder weer, dan vermaken ze zich in de indoor speeltuin.

 

Camping Zonneweelde – Zeeland

Een waterspeeltuin, buitenzwembad, grote binnenspeeltuin, animatie in de zomermaanden én op slechts 800 meter van het strand: op deze gezellige familiecamping in Zeeuws-Vlaanderen verveelt je kind zich geen moment. Hou je van actie? Maak dan een fietstocht door natuurgebied het Zwin of ga naar Boerenhoeve: een indoor- en outdoor centrum waar bijna het hele jaar buiten- en binnenactiviteiten worden georganiseerd. 

 

Camping Kijkduin – Den Haag

Vanaf de camping loop je zo het strand op, maar ook op het park zelf is genoeg te doen. Want terwijl jij met een wijntje de barbecue aanslingert, vermaakt je kind zich met het animatieteam, op het klimschip of in de speeltuin. En doordat het park autoluw is en er volop ruimte is, kan je kind altijd veilig buitenspelen. 

Je kunt kiezen uit een bungalow, chalet, safari- of bungalowtent – stuk voor stuk modern ingericht.

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Facebook >