Geld besparen? Dat doe je met deze 11 superhandige apps

03.01.2020 16:31
apps geld besparen Beeld: Shutterstock

Iedere maand flink wat overhouden in je portemonnee? Dat doe je met deze handige bespaar-apps. Want zeg nou zelf, een gezin onderhouden is al duur genoeg. 

1. Bencompare

Deze app telt al je vaste lasten bij elkaar op, zodat je in één keer ziet hoeveel je per maand kwijt bent. Aan je account kun je meerdere personen toevoegen, dus je kunt een overzicht maken voor het hele gezin. Alle data worden beveiligd in de cloud opgeslagen.

2. Hiiper

Welke supermarkt is het goedkoopst? Dat ontdek je met één swipe in de Hiiper app, waarin je prijzen kunt vergelijken van verschillende supermarkten. Je ziet daarna precies hoeveel geld je exact bespaard hebt. Niet alleen fijn voor je portemonnee dus, maar je krijgt er ook nog eens een goed gevoel van.

 

3. Jip

Deze app is ideaal als je onderweg bent en je tank bijna leeg is. Hij geeft aan wat de prijzen zijn van de benzinestations in die buurt: zo zie je in één oogopslag waar je naar toe moet rijden om geld te besparen.

 

Lees ook

Híer zijn deze week de luiers in de aanbieding >

 

4. Reshopper

Dit is een soort Marktplaats, maar dan specifiek voor kinderspul. Je kunt er alles op het gebied van speelgoed, kleding en meubeltjes kopen én verkopen.

 

5. Wunderlist of Anylist

In deze apps kun je de boodschappenlijst bijhouden. En nog handiger: je kunt jouw lijstje delen met je partner. Zo weet je zeker dat jullie niet met dubbele producten thuiskomen als jullie last minute (en los van elkaar) besluiten om boodschappen te gaan doen.

 

6. Oma weet raad

Of het nu een vette vlek op je bank of op je mooie houten vloer is: deze app heeft voor werkelijk alles een oplossing - en je hoeft geen nieuwe meubels te kopen. 

 

7. Otly/Otly Jr.

Otly (je hebt de gewone en de junior-variant) leert jouw kind op een leuke manier om slim met zijn (zak)geld om te gaan. 

 

Lees ook:

Zo leer je jouw kind sparen - helemaal met deze fantastische spaarpotten >

 

8. Budgettool App

In deze gratis app van How 2 Spend It kun je makkelijk bijhouden waar je geld nou precies aan opgaat. Het geeft je inzicht en maakt je spaardoelen overzichtelijk. 

9. Reclamefolder

Vroeger kreeg je stapels folders in de bus, nu zie je gewoon in de app wat de aanbiedingen van de week zijn. Scheelt dus niet alleen in je portemonnee, maar ook in je papierton.

 

Lees ook

Wat is het modaal inkomen in 2021? >

 

10. Oxxio

Wil je besparen op je energiekosten, dan is het handig om bij te houden wat je iedere maand verbruikt. Met deze app van Oxxio lees je automatisch je meterstanden uit. En wel zo prettig: hij werkt met alle energiemaatschappijen. 

 

11. Kayak

Wie een beetje zuinig is, kan z'n spaargeld mooi gebruiken voor een fijne gezinsvakantie. Maar ook op vakantie kun je besparen en wel met deze handige app van Kayak. Je vergelijkt er tarieven mee op verschillende sites, van vluchten tot hotels en huurauto's. Met dat idee zit je toch net wat lekkerder in je strandstoel. 

 

Bron: how2spendit.

 

Meer apps om geld te besparen vind je hier.

 

Nog meer handige tips?

Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >