Eén keer is leuk, de tweede keer zie je ook nog wel door de vingers… Maar als je schoonmoeder jullie zoon voor de zóveelste keer niet bij z’n echte naam noemt, is het finito.
Lees verder onder de advertentie
Een anonieme Reddit-gebruiker deelt zijn verhaal.
Sherman
“Al voordat mijn vrouw en ik een kinderwens hadden, riep mijn schoonmoeder dat ze wilde dat we haar kleinkind zouden vernoemen naar haar vader Sherman”, schrijft hij. “Een ouderwetse naam die ik helemaal niets vond, dus toen mijn partner een paar jaar later zwanger bleek, schrapten we deze meteen van ons namenlijstje.”
Lees verder onder de advertentie
‘Sherm’
De twee gaven hun zoon de naam Alexander – een die ze allebei leuk vonden. En toch bleef de schoonmoeder van de Reddit’er haar kleinkind steevast Sherman noemen. “Ze zei de laatste tijd zelfs ‘Sherm’ of ‘Lil Sherm. De eerste tien keer heb ik het laten gaan. De keren daarna begon het me te irriteren en vroeg ik middels een grapje of ze hem Alexander wilde noemen. Toen ze dit alsnog weigerde en ook een gesprek met haar dochter (mijn partner) niet werkte, heb ik haar de deur gewezen.”
Lees verder onder de advertentie
‘Nooit meer welkom’
De anonieme vader heeft er nog altijd genoeg van. “Ik vind het respectloos tegenover Alex en mij dat ze hem bij de verkeerde naam blijft noemen. Dus als ze daar niet mee ophoudt, is ze hier nooit meer welkom thuis.”
Yasmin heeft een ander probleem: zij heeft haar hond de naam gegeven die ze nu eigenlijk aan haar dochter wil geven. Je leest het hier.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
De bevalling: sommigen zien er als een berg tegenop, anderen krijgen een spirituele awakening tijdens de geboorte van hun kind. Hoe dan ook: het is altijd een verhaal op zich, wat moeders maar al te graag delen. Bij voorkeur met veel details. Deze week het bevallingsverhaal van Floor (29).