‘Mijn moederlijf maakt me ongelofelijk onzeker’

16.11.2021 11:25
dilemma onzeker uiterlijk moederlijf Beeld: Getty Images

Soms kom je er niet uit in je eentje en kun je wel wat advies gebruiken. Elke dinsdag vertelt een lezeres daarom over haar dilemma.

Madelon (37) is single en moeder van Daan (11), Luuk (9) en Mink (7).

“Op je zesentwintigste moeder worden; ik zag er aanvankelijk alleen maar de voordelen van in. Genoeg energie om de slapeloze nachten te tackelen en achter dwarse peuters aan te rennen. Zelf nog lekker jong van geest. Maar één ding vertelt niemand je van tevoren: dat een jonge huid veel minder makkelijk mee rekt dan een wat oudere. En zo schoot de striae na mijn dertigste zwangerschapsweek tot boven mijn navel.
 

Lees ook
‘Mijn borsten hingen bijna tot mijn navel’ >

 

Op de datingmarkt

Hoe dan ook kwam ik niet geheel ongeschonden uit mijn zwangerschappen. Mijn borsten zijn meer theezakjes dan de appeltjes die ze ooit waren. De striae op mijn buik is peanuts vergeleken bij de blubber die eronder zit. Mijn billen hangen. En met dat lijf begeef ik me nu op de datingmarkt.

“Ik voel me ongelooflijk onsexy.”

Het maakt me ongelooflijk onzeker. Want al die leuke single mannen die ik naar like swipe op de datingapps en -sites zitten stukken strakker in hun vel. Nogal makkelijk als ze niet zelf een kind op de wereld hebben gezet, maar wat zullen ze wel van me denken? Ik voel me ongelooflijk onsexy. In verwoede pogingen weer iets terug te krijgen van mijn lichaam vóór het moederschap, heb ik zo ongeveer alles geprobeerd. Lijnen. Een personal trainer. Weinig koolhydraten eten en veel water drinken. Maar mijn buik blijft dezelfde blubber en mijn zelfbeeld een vijf-min.

‘Stel je niet aan, Mads’, zeggen vriendinnen. ‘De juiste man valt op je om wie je bent, niet om hoe je buik eruit ziet. Bovendien: je hebt er toch het mooiste ter wereld mee gemaakt?’ Ze hebben natuurlijk gelijk. Ben ik dan echt te onzeker over mijn moederlijf op de datingmarkt? Hoe ga ik hiermee om?”

 

Meer afleveringen van het dilemma? Elke dinsdag komt er een nieuw verhaal op KekMama.nl. Lees hier de eerdere dilemma’s.