‘Mijn beste vriendin verklaart me voor gek dat ik de kinderen niet uit logeren breng’

02.08.2022 06:18
werken

Soms kom je er niet uit in je eentje en kun je wel wat advies gebruiken. Elke dinsdag vertelt een lezeres daarom over haar dilemma.

Shya (28) is alleenstaand moeder van Elijah (5) en Janice (3).

“Twee keer viel ik voor een man met wie ik een gezin wilde stichten, twee keer lieten ze me tijdens de zwangerschap al in de steek.

Sinds drie jaar ben ik dus alleenstaand moeder, zonder vaders met ook maar enige interesse in een omgangsregeling. Het is aanpoten, maar ook gezellig. De band met mijn kinderen is ijzersterk; ik ben de enige die ze hebben. Dat zorgt er ook voor dat ik ze moeilijk kan loslaten. Ze gaan naar de opvang als ik werk. Soms neem ik dan een middag vrij om op adem te komen. Meer tijd voor mezelf wil ik niet nemen.

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.

Moederkloek

Mijn beste vriendin vindt me een veel te grote kloek. Ze is bang dat nog eens instort onder de druk van het alleenstaand ouderschap, en verklaart me voor gek dat ik de kinderen niet af en toe eens uit logeren breng. Maar ze hebben allebei heimwee. De oudste heeft astma, en het toedienen van zijn medicatie is niet iets wat ik gemakkelijk uit handen geef. En ik wil geen anderen belasten met mijn verantwoordelijkheden.

Met dat instorten valt het voorlopig ook wel mee; zolang ze nog voor acht uur ’s avonds in bed liggen, kom ik best aan mezelf toe. Alleen op hectische dagen waarin alles tegelijk misgaat, hoor ik soms de stem van mijn vriendin. Ben ik echt een te grote kloek en moet ik meer hulp inschakelen bij de zorg voor mijn kinderen?”

 

Meer afleveringen van het dilemma? Elke dinsdag komt er een nieuw verhaal op KekMama.nl. Lees hier de eerdere dilemma’s.