‘Ze hadden een megaverrassing voor Moederdag’

13.05.2023 06:08
verrassing Moederdag Beeld: Getty Images

De lat wordt hoog gelegd wanneer het Moederdag-cadeau al weken van tevoren wordt aangekondigd met veel aplomb. Probeer dan maar eens te zeggen dat het tegenvalt, tegen die glunderende koppies.

Eva (45), moeder van Dionne (16), Jet (14) en Liv (9):

“Twee jaar geleden had mijn man Hugo een megaverrassing voor Moederdag, zo kondigde hij al weken ervoor aan. ‘Een rib uit zijn lijf, maar ik was het waard’, verklapte hij. Op de bewuste dag werd ik onthaald met een versierde tafel en drie glunderende koppies die hun mama eens goed gingen verwennen. Ze hadden elk een doosje in hun hand.

Dankjewel, schatje

Bij het openen zag ik meteen dat het niet iets was waarvan ik juichend de straten door zou rennen. Het waren drie vrij massieve gouden armbanden met in elk de naam van een dochter en haar geboortedatum gegraveerd en voorzien van steentjes.

Normaal waardeer ik gestes, maar dit vond ik spuuglelijk; veel te protserig en ik haat alles met namen erop. Je zou denken dat je man dat na een huwelijk van 25 jaar wel weet, maar Hugo was megatrots op zijn aankoop.

“‘Vind je ze niet mooi, mama?’ vroeg ze”

Ik fakete een enthousiast bedankje, maar onze jongste zag toch iets aan me. ‘Vind je ze niet mooi, mama?’ vroeg ze, terwijl ze me indringend aankeek. Ik heb maar snel gezegd dat ik een beetje overdonderd was door de dure cadeaus. Nu draag ik ze af en toe als de kinderen erbij zijn, maar op mijn werk gaan ze meteen in een doosje in mijn la.”

Lees ook – ‘Blijkbaar heb ik déze gewoonte onbewust van mijn moeder overgenomen’ >

Fijne Moederdag

Ilona (38), moeder van Jasper (7), Lisa-Marie (4) en David (5 maanden):

“Mijn allereerste ‘Moederdagcadeau’ zal onze zoon Jasper de rest van zijn leven te horen krijgen. Onze zoon was op Moederdag nog geen week oud. Hij was geboren door middel van een keizersnede en ik kon geen kant op. Mijn man wilde hem net verschonen toen hij zelf naar het toilet moest. Hij legde de baby in zijn romper op mijn buik.

“Inmiddels geeft hij ook leukere cadeaus”

Jasper moest blijkbaar poepen en het spoot aan alle kanten de luier uit, zo over mij heen. Van die hele slappe babypoep, niet het meest prettige geschenk. Ik kon me amper bewegen en kreeg enorm de slappe lach. Ook al deed lachen op dat moment ontzettend pijn, ik kon niet meer stoppen met schateren. Nu moet Jasper zelf altijd een beetje grinniken als ik het hem vertel, ietwat beschaamd, dat wel. Inmiddels geeft hij ook leukere cadeaus, zoals een versje of een beschilderd koffiekopje.”

Een grapje zeker?

Yvonne (43), moeder van Minka (15), Helena (13), Floris (9) en Mitch (5):

“Als ik aan Moederdag denk, dan zie ik geen presentjes, tekeningen of knutsels voor me, maar de plagerijen van mijn man. Elk jaar schept hij er een soort vreemd genoegen in om mij de meest suffe en nutteloze keukenapparaten te geven.

“Mijn man heeft er de grootste lol in”

Een popcornmachine. Een zelfdraaiende spaghettivork – geen grap. Een mini-ijsmachine. Een keukenweegschaal. Een ananassnijder. Mijn man heeft er de grootste lol in om mij in zijn ogen stereotypische cadeaus voor échte moeders te geven. Vooral omdat ik thuis nóóit kook. Het is in ieder geval al vijftien jaar elke keer weer een verrassing wat voor onzinnige dingen hij nu weer heeft gevonden.”

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.