De geboortedag van je kind is een datum die je niet zo een-twee-drie vergeet. Toch kreeg de Amerikaanse Emily Vondrachek het voor elkaar om de verjaardag van haar 3-jarige zoon jarenlang op de verkeerde dag te vieren.
Lees verder onder de advertentie
We horen je denken: hóe dan? Nou, dat legt ze haarfijn uit in een TikTok-video.
Klein misverstand
“Ik ga een verhaal vertellen om alle onzekere moeders een beter gevoel te geven”, begint Emily. De moeder heeft net een telefoontje gehad van haar kinderarts, omdat zij een rekening moet doorsturen naar de zorgverzekeraar. En daar heeft ze de geboortedatum van haar 3-jarige zoon voor nodig. Geen probleem, zou je denken. “Ik vertel dat mijn zoon op 26 februari jarig is. Ik ben zijn moeder, ik weet zijn geboortedatum”, aldus Emily. Maar volgens de zorgverzekeraar klopt daar niets van en is haar zoon op 25 februari jarig.
Voordat Emily naar de zorgverzekeraar belt om te vertellen dat ze het mis hebben, kijkt ze voor de zekerheid nog even naar de geboorte-aankondiging op haar Facebook-pagina. Wat blijkt? Haar zoon is niet geboren op 26 februari 2018, maar op 25 februari 2018. “Twee jaar lang heb ik zijn verjaardag op 26 februari gevierd”, biecht ze op. En het ergste is: Emily moet haar kinderarts nu terugbellen met de boodschap dat ze de geboortedatum van haar middelste kind niet wist. Om eventuele twijfels voor eens en voor altijd de wereld uit te helpen, schreeuwt ze: “Ik hou van mijn kinderen! We vieren hun verjaardag misschien niet op de juiste dag, maar wél een dag later.”
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.