Oeps: moeder viert verjaardag zoontje (3) twee jaar lang op de verkeerde dag

20.01.2022 12:31
verjaardagstaarten maken recept

De geboortedag van je kind is een datum die je niet zo een-twee-drie vergeet. Toch kreeg de Amerikaanse Emily Vondrachek het voor elkaar om de verjaardag van haar 3-jarige zoon jarenlang op de verkeerde dag te vieren.

We horen je denken: hóe dan? Nou, dat legt ze haarfijn uit in een TikTok-video.

 

Klein misverstand

“Ik ga een verhaal vertellen om alle onzekere moeders een beter gevoel te geven”, begint Emily. De moeder heeft net een telefoontje gehad van haar kinderarts, omdat zij een rekening moet doorsturen naar de zorgverzekeraar. En daar heeft ze de geboortedatum van haar 3-jarige zoon voor nodig. Geen probleem, zou je denken. “Ik vertel dat mijn zoon op 26 februari jarig is. Ik ben zijn moeder, ik weet zijn geboortedatum”, aldus Emily. Maar volgens de zorgverzekeraar klopt daar niets van en is haar zoon op 25 februari jarig. 

 

Lees ook
Wát een verhaal: meisje (3) neemt levende vis mee in drinkbeker naar school >

 

Een dag te laat

Voordat Emily naar de zorgverzekeraar belt om te vertellen dat ze het mis hebben, kijkt ze voor de zekerheid nog even naar de geboorte-aankondiging op haar Facebook-pagina. Wat blijkt? Haar zoon is niet geboren op 26 februari 2018, maar op 25 februari 2018. “Twee jaar lang heb ik zijn verjaardag op 26 februari gevierd”, biecht ze op. En het ergste is: Emily moet haar kinderarts nu terugbellen met de boodschap dat ze de geboortedatum van haar middelste kind niet wist. Om eventuele twijfels voor eens en voor altijd de wereld uit te helpen, schreeuwt ze: “Ik hou van mijn kinderen! We vieren hun verjaardag misschien niet op de juiste dag, maar wél een dag later.”

 

 

 

Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van leuke aanbiedingen!