Mama mia, wat een avond: ‘Ik heb gedanst alsof mijn ­leven ervan afhing’

17.12.2023 05:49
Beeld: Getty Images

Hoezo zou het voorbij zijn met de lol zodra je kinderen hebt? Moeders kunnen net zo goed een feestje bouwen – soms zelfs iets te goed.

Caroline (31): “Ja ik weet het, niet veel moeders doen het, maar vijf weken na de bevalling van mijn dochter Roos ben ik al lekkend en wel de kroeg in gedoken. Ik heb daar de leukste avond van m’n leven gehad. Veel bier gedronken, shotjes, ­alleen maar geroepen: ‘Ik ben net bevallen!’ Ook heb ik gedanst alsof mijn ­leven ervan afhing.

Er kroop op een gegeven moment zelfs een gozer als een wurm onder mijn benen door, waarop ik riep: ‘Hahaha, ik ben nog maar net van mijn kraamverband af!’ De volgende dag was ik uiteraard doodmoe en had ik een enorme kater, maar de euforie won het toch. De muziek, de sfeer, de vriendinnen: ik kan hier nog jaren op teren.”

Kroegtijgerinnen

Tamara (37): “Festivalletjes met te veel drank op, die ­komen niet meer voor sinds ik kinderen heb. Wat dat betreft ben ik stukken braver dan een aantal jaren geleden. Wat ik nog wel af en toe doe is avondjes met vriendinnen naar de kroeg in een stad verderop. En dan fietsen we naar huis met de kinderzitjes achterop en worden we uitgelachen door jonge dronken mannen: ‘Oh, de moekes zijn ook op stap hoor!’”

Lees ook – ‘Elk jaar ga ik een week met vriendinnen op vakantie om te feesten en te flirten’ >

Kennen jullie ons niet meer?

Lotte (46): “Tijdens de afscheidsborrel van onze kinderen, die allemaal in groep 8 zaten, ben ik met vier andere moeders nogal dronken geworden. We besloten in onze baldadige bui de jongerenkroeg van ons dorp te bezoeken.

De weg erheen was al vrij chaotisch, omdat een van de moeders steeds van haar fiets viel. Krampachtig probeerden we de kroeg in te komen, maar dat lukte niet ‘omdat we geen identiteitsbewijzen’ bij ons hadden. Of dat de echte reden was, weten we nog steeds niet. En misschien was dat maar beter ook, dat we daar nooit tussen de pubers zijn beland die avond…”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.