Laat geworden? 10 manieren om kind en kater te combineren

31.12.2023 23:41
kater en kinderen combineren Beeld: Getty Images

Nee joh, het nieuwe jaar beginnen met een kater doet geen afbreuk aan je goede voornemens; die gaan pas in op 2 januari, vinden wij. 10 tips dus, om de dag een beetje humaan door te komen, als de kinderen met speelgoed in de aanslag aan je bed staan op nieuwjaarsochtend.

1. ‘Papa komt er nu aan, jongens!’ Sommige voornemens gaan nu eenmaal wél in op 1 januari.

2. Peuter met een poepluier? Sorry. Bestaan geen tips voor. Knijper op je neus en overgeven in de waskom.

3. Ken je die truc van een halve liter water drinken voor het slapen gaan, met twee paracetamols? En dat je dan kunt drinken wat je wilt? Die werkt niet. Neem een ibuprofen in de ochtend. Is liever voor je lever en je slaapt niet door de werking heen.

4. Geef de kinderen de restjes oliebollen en appelflappen en dank de wereld op je blote knieën voor iPads.

5. Trek alle gordijnen dicht (o, het genot!), gooi de dekens op de bank en roep: ‘Kijk, een bioscoop!’ Niemand die door heeft dat jij daar in het hoekje van de bank doodleuk verder tukt.

6. O, en dat mantra uit je studententijd, ‘Vet, Vocht en Vitamines’? Dat begreep je al die tijd verkeerd. Ontbijten bij de plaatselijke patatboer is natuurlijk feest voor de kinderen, maar zalm, noten en avocado’s werken beter. Ook tegen je schuldgevoel, trouwens.

7. Beter nog: speel restaurantje en laat de kinderen het voor je bereiden. Je hebt echt wel iets ergers aan je hoofd dan het daarop volgende slagveld in de keuken.

8. Oma’s en opa’s hebben geen katers. Als je ze tot je beschikking hebt: gebruík ze. Benadruk de geneugten van een lange boswandeling met de kleinkinderen. En hadden ze al wat te doen, volgend weekend? Want dan komen jullie natuurlijk gezellig even op de koffie. Compleet met bloembol en gebak.

9. Al werkt wandelen in de buitenlucht dus wel tegen een kater, en de kinderen vermaken zich er zelf wel. Mag je na afloop opwarmen met een portje.

10. Wees blij. En dankbaar. Dat je met die heerlijke kinderen, ook gewoon nog mens bent en geniet van het leven. Na vandaag, dan. Daar proosten we op. Met spa.

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.