Mascha Feoktistova: ‘Ik leg mijn kind liever in bed dan dat ik naar de zoveelste première ga’

07.07.2023 06:33
Mascha Feoktistova Fotografie: Nine IJff

Mascha Feoktistova (36) is getrouwd met Gregor en moeder van Mila (2,5). Ze is ondernemer, influencer en vlogt dagelijks over haar leven.

“‘Je moet het later zelf kunnen redden.’ Mijn ouders konden het vroeger niet vaak genoeg zeggen. Ze scheidden toen ik nog klein was, waardoor ik een groot deel van de tijd bij mijn moeder woonde. Ze had een fulltime kantoorbaan en vond haar werk op zich prima, maar het was niet haar droombaan. We hadden het ook niet heel erg breed. Daardoor dacht ik als kind wel: ik wil later niet alleen onafhankelijk zijn, maar ook plezier hebben in wat ik doe – en mijn moeder stimuleerde dat enorm.

Eigen baas

Als eigen baas lopen werk en privé best vaak door elkaar heen. Toch kan ik het goed combineren, grotendeels dankzij mijn man. Mila gaat drie dagen per week naar de kinderopvang, de overige dagen zijn Gregor en ik ook vrij en doen we leuke dingen, maar het komt weleens voor dat ik toch moet werken. Gregor is er dan altijd, zo fijn. Hij is écht de grote kracht achter ons gezin.

Lees ook – Mascha: ‘Vroeger gingen we naar adult only resorts, tegenwoordig zit ik om negen uur al in de ballenbak’ >

Prioriteiten

Sinds het moederschap realiseer ik me wel dat tijd een kostbaar iets is. Ik spring daarom anders om met mijn agenda, bewuster. Vóór ik een kind had, ging ik geregeld naar events, soms ook in het buitenland, en was ik vaak van huis. Nu is mijn dochter mijn grootste prioriteit. Ik leg haar ’s avonds liever zelf in bed dan dat ik naar de zoveelste première ga.

“Het tempo ligt lager en ik vind het prima”

Verder ben ik veel kritischer geworden in het aannemen van campagnes en verkoop ik vaker ‘nee’. Op de dagen dat ik met Mila ben, kóm ik simpelweg ook niet aan werken toe. En eerlijk gezegd lees ik dan ook liever een boekje met haar dan dat ik mijn mail beantwoord. Het tempo ligt lager en ik vind het prima.

Wel kruip ik vaker ’s avonds achter mijn laptop. Slaap is daardoor wel een dingetje geworden, want ik ben een avondmens en wil na mijn werk per se nog even ontspannen. Met als gevolg dat ik tegen elven nog een film aanzet en rond twee uur naar bed ga. Niet heel handig als je kind vervolgens om zes uur wakker wordt – en jijzelf die ochtend een video moet shooten met wallen tot op je knieën.

Zelfstandigheid

De komst van Mila heeft me een groot verantwoordelijkheidsbesef gegeven. Het is mijn taak om het goede voorbeeld te geven, haar te leren dat ze haar eigen boontjes moet doppen. Dat probeer ik nu al te doen. Het zit in kleine dingen, hoor. Zo waren we laatst uit eten en bracht Mila uit zichzelf haar lege flesje appelsap naar de bar. Strálend kwam ze terug. Ja, het was maar een simpel flesje appelsap, maar het stond symbool voor iets groters, namelijk zelfstandigheid en initiatief tonen. Je begrijpt: ik was apetrots.”

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.