Mascha: ‘Vroeger gingen we naar adult only resorts, tegenwoordig zit ik om negen uur al in de ballenbak’

20.06.2023 13:20

Staat Mila (2) te dansen met chocoladesaus op haar been, dan is de vakantie van influencer Mascha Feoktistova (36) geslaagd. En ze kijkt ook niet op een ijsje meer of minder.

In het Kek Mama Zomerboek vertelt ze over vakantie met het gezin, die heel anders is dan vroeger.

“Ik snapte er vroeger niks van, ouders die riepen dat hun vakantie goed was ‘zolang hun kind het maar leuk had’. Gregor en ik gingen ook altijd naar van die adults only resorts. Tegenwoordig zit ik om negen uur ’s ochtends al in de ballenbak. Ik zoek mijn vakantiebestemmingen uit op kindvriendelijke activiteiten, anders vind ik het de moeite niet.”

Opvoeden is ook loslaten

“Gregor en ik zijn niet superstreng: we hebben geen specifieke schermtijd en als Mila iets niet lust, hoeft ze het niet te eten. Grappig genoeg werkt dat goed: ze legt de iPad na een kwartiertje vaak zelf weg en lust bijna alles. In de zomer laten we de touwtjes nog wat meer vieren: dan gaat Mila een uurtje later naar bed en mag ze vaker wat lekkers. Eerst was ik daar strenger in, bang om Mila iets ongezonds te geven. Tegenwoordig ontneem ik haar geen dingen meer – ik wil niet dat ze later een verstoorde relatie krijgt met eten. Dus halen we een ijsje of wafel als ze daar zin in heeft.

“In de zomer laten we de touwtjes nog wat meer vieren”

Qua kleding let ik in de zomer helemáál niet meer op. Ja, ik wil graag dat ze er leuk uitziet, maar als ik Mila in enkel haar luier zie dansen, met chocoladesaus die over haar been druipt en haar dat in de war zit, denk ik: dit is hoe vakantie moet zijn.”

Meer lezen? Het Kek Mama-vakantieboek ligt nu in de winkels.