‘De eerste keer dat ik ging koken in de foodtruck dacht ik: hoe gá ik dit doen?’

21.11.2022 08:33
Hotel Mama foodtruck Wendy Beeld: Robin Swiers en privé

Wendy (36) werkt bij foodtruck lekker Hotel Mama. Ze is getrouwd met Wouter (32) en ze hebben twee kinderen: Fay (5) en Lux (4 maanden).

“Vrienden vinden het hilarisch dat ik ’s zomers wekelijks in een caravan sta. Is het ook, want ik heb een hekel aan kamperen. Te basic en te klein. De eerste keer dat ik ging koken bij Lekker Hotel Mama dacht ik: hoe gá ik dit doen? Inmiddels tover ik in alle foodtrucks – het zijn er drie – de lekkerste dingen op de toonbank.

De caravans zijn van een vriendin van mij, Thiery Thielemans. Toen wij een foodfestival bezochten waar zij en haar partner stonden, hielpen mijn man en ik een handje mee. Wouter kocht een nieuwe voorraad fruit, ik ging smoothies tappen. Sindsdien spring ik ieder seizoen bij.

Hotel Mama foodtruck Wendy

Bijspringen

Als klein meisje had ik al grootse horecadromen: ik wilde een hotel runnen in Spanje. Dat het bij een plan is gebleven komt mede door een auto-ongeluk op mijn zeventiende. Ik ben daardoor niet meer in staat om te werken en ben fulltime moeder. Door bij te springen in de foodtrucks heb ik toch iets voor mezelf en het geeft me nieuwe energie.

Lees ook – ‘Sinds het auto-ongeluk is mijn leven volledig veranderd’ >

In de horeca

We staan voornamelijk op festivals en evenementen en serveren tosti’s en smoothies, noedels en snoepgoed. Ik werk alleen in de weekenden, maar probeer één weekend per maand thuis te zijn, liefst tegelijk met Wouter. Zo kunnen we beiden bij de zwemles van onze dochter kijken of iets als gezin doen. Dat lukt niet altijd, want Wouter zit ook in de horeca. Hij rijdt met een vrachtwagen vol bier alle evenementen af. Gek eigenlijk, dat we nog nergens tegelijk hebben gestaan.

“Zo gaat het als je beiden in de horeca zit – verstand op nul, kinderen verzorgen en je rust pakken zodra ze op bed liggen”

Hij kreeg een keer last minute te horen dat hij moest bevoorraden bij een concert in de Johan Cruijff ArenA. En weg was ie, uitgerekend toen de kinderen hun bui niet hadden. Fay was doodop van haar schoolweek en Lux had een liesbreuk. Maar zo gaat het als je beiden in de horeca zit – verstand op nul, kinderen verzorgen en je rust pakken zodra ze op bed liggen.

Hotel Mama foodtruck Wendy

Kamperen

Fay vindt het soms jammer dat we niet alle weekenden samen zijn. Tegelijkertijd: als ik op een festival sta waar Wouter en de kinderen heen kunnen, komen ze. Fay kruipt dan enthousiast de caravans in. Ze vindt ze zelfs zo leuk, dat ze smeekt of we gaan kamperen.

“Maar ermee op vakantie? Doe mij maar gewoon een all-inclusive hotel”

Nou heb ik mijn draai in die dingen helemaal gevonden, maar ermee op vakantie? Doe mij maar gewoon een all-inclusive hotel met slechts één zorg: dat ik op tijd bij het ontbijt verschijn. Wat dat betreft blijf ik een luxepoes.”

Dit artikel staat in Kek Mama 10-2022.

Hotel Mama foodtruck Wendy

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.