Juf Ineke: ‘Of ik het woord ‘nee’ niet in de klas wilde uitspreken’

21.09.2022 11:07
de juf bekvechtende ouders Beeld: Shutterstock

Honderden manieren om je kinderen op te voeden, allemaal goed en wel, maar juf Ineke moet op school érgens de grens trekken.

Ineke (56) is juf in groep 3.

“Ik heb respect voor allerlei manieren waarop ouders hun kinderen opvoeden. Tot op zekere hoogte wil ik daar ook best rekening mee houden, maar uiteindelijk heb ik een klas met dertig kinderen. Voor wie dezelfde regels gelden, anders wordt het een chaos. Helaas kon de moeder van Fieke daarvoor geen begrip opbrengen.

Lees ook – Scoren bij de juf: ‘Zo houdt ze een extra oogje in het zeil bij mijn spruit’ >

Antiautoritair

Fieke wordt antiautoritair opgevoed. Ze moet dus betrokken worden bij de totstandkoming van allerlei beslissingen, zo vertelde de moeder me in de eerste schoolweek. En o ja, het woord ‘nee’ werd in haar omgeving niet gebruikt, dus of ik dat ook niet wilde uitspreken in de klas.

Ik had daar maar één antwoord op: nee. En bij elke beslissing die ik neem de input van een zesjarig meisje met een – sorry, maar het is gewoon zo – iets te grote mond vragen, daar ga ik ook niet aan beginnen.”

 

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kek Mama (@kekmamamagazine)