Een miskraam krijgen is vreselijk en het komt helaas veel voor. Minstens 1 op de 10 zwangerschappen eindigt in een miskraam. Zo ook van Marlene. Zij deelt een hartverwarmende post op Instagram hoe de mensen om haar door de periode rondom haar miskraam heen sleepten.
Lees verder onder de advertentie
Marlene schrijft op Instagram dat ze bijna negen weken zwanger was, toen bleek dat de baby was gestopt met groeien. Haar lichaam dacht nog dat het zwanger was, waardoor ze met bijna 12 weken het vruchtje uit haar baarmoeder moest laten verwijderen. Enorm heftig en verdrietig.
Marlene deelt beelden van hoe haar loved ones haar bij stonden in deze verdrietige tijd. De beelden zijn gemaakt door de camera bij haar voordeur. Vrienden, familie en kennissen brachten haar ongevraagd maaltijden, bloemen, koffie en spendeerden tijd met haar.
“Ze gaven me gewoon de ruimte om te zijn. Het genas mij. Ik herinner me dat ik me zo gezegend voelde dat ik zo’n mooi genezingsproces heb gehad.” Ook drukt Marlene anderen die een miskraam hebben doorgemaakt op het hart dat ze niet de enige zijn, ook al voelt het eenzaam. “Neem de tijd om te genezen. Je zult hieruit opstaan en God zal je er doorheen helpen. En als je geen community hebt, laat je dan niet ontmoedigen door deze video, blijf open en laat ten minste één persoon toe in je verdriet.”
Aankomende zondag is het WereldLichtjesDag, de dag van het overleden kind. Op meer dan 100 locaties in Nederland en België kunnen mensen samenkomen om samen overleden kinderen te herdenken. Ook thuis kun je om 19.00 uur een lichtje aansteken voor deze kindjes.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.