Kek Mama-columnist Roos Schlikker is nieuwe ambassadeur van Stichting Living Memories

26.03.2018 07:35
Roos-Schlikker

Onze eigen Roos Schlikker is de nieuwe ambassadeur van Stichting Living Memories. Dat maakte ze bekend op ‘Let’s Make Memories’, de actiedag voor de stichting.

‘Ik kan daar misselijk van worden’

Stichting Living Memories biedt terminaal zieke kinderen tot 18 jaar de mogelijkheid kosteloos hun levensverhaal vast te leggen door middel van een professioneel video- of audioportret. Een geweldig intitiatief, vindt Roos. ‘Ik was hier meteen voor de porren, want ik realiseer me heel goed dat er na een overlijden altijd een moment komt dat je je afvraagt: hoe klonk hij of zij ook al weer? Ik denk dat alle ouders weleens denken aan de mogelijkheid dat je kind er niet meer is. Ik kan daar echt misselijk van worden, maar voor sommige mensen is dit helaas de realiteit.’

 

Lees ook
COLUMN ROOS: ‘Nog even en ik loop in een uniseks fleecejack’ >

 

Donateurs

Om het maken van de portretten voor iedereen bereikbaar te maken, laat de stichting de kosten dragen door donateurs, fondsen en sponsors. Meer informatie over Living Memories vind je hier.

 

Roos Schlikker (42) is journalist, columnist en moeder van zoons Miró (8) en Róman (6). Op Kek Mama schrijft ze over haar gezinsleven.