watersporten kinderen
Beeld: Unsplash

Trappelen, spetteren of heerlijk over het water scheren: een watersport is nooit saai. Dit zijn de leukste watersporten voor kinderen.

Surfen

watersport kinderen

We hebben allemaal weleens de fantasie gehad om als een stoere surfbabe de golven te trotseren. Wat let je om jouw kinderen deze edele kunst te laten leren? Al vanaf zes jaar kunnen kinderen op surfles. Ze leren peddelen, opstaan en coole trucjes op hun surfboard. Dit alles uiteraard onder begeleiding van een professional. En als je kind echt de smaak te pakken heeft, dan is er geen houden meer aan: veel surfscholen organiseren ook surfkampen, dus dat is kat in het bakkie. Ook kinderfeestjes zijn er vaak mogelijk.

 

Suppen

watersport kinderen

Eerst even een verklaring: SUP staat voor Stand Up Paddle. Bij deze sport, oorspronkelijk ontstaan in Hawaii, leren je koters om op een grote surfplank te blijven staan, terwijl ze met een lange peddel door het water bewegen. Klinkt easy, maar schijn bedriegt. Deze sport is namelijk een verdraaid lastige balansoefening – er zal genoeg in het water geplonst worden. Enthousiast geworden door de verhalen van je kids? Probeer het zelf ook eens, zeker als je toch al een fijne work-out zoekt. Met suppen span je namelijk continu je buik, billen en benen aan. Hallo, mooie spieren! Jennifer Aniston is ook fan, wij bedoelen maar.

 

Lees ook
PERSOONLIJK: 7 sportsmoezen waarbij je kinderen goed van pas komen >

 

Miniwaterpolo

watersport kinderen

Sommige kinderen zijn extreem gevoelig voor het competitie-element, dan knallen ze ineens vooruit. Voor zulke waterratten is miniwaterpolo een fijne vondst. Centraal staat lekker speels in het water bezig zijn en vooral dikke pret hebben met elkaar in het team. Vanaf zes jaar kunnen kinderen trainingen volgen, waarbij ze de basisprincipes van waterpolo krijgen uitgelegd, zoals baltechniek, schieten op een doel, vangen, de borstcrawl, polocrawl en zwemslagen. Reken maar dat ze daarna lekker moe en voldaan zijn.

 

Zeilen

Watersport kinderen

De zon op hun bol en de wind in hun haren: ook kinderen zijn gek op zeilen. Ze kunnen dit vanaf 6 jaar leren bij diverse scholen door het hele land, zoals het Uitgeestermeer. Ze hebben hier een speciale Kindervalk (een soort boot) waarin ze - gehesen in een zwemvest - samen met vier leeftijdsgenoten en een instructeur het water op gaan. Dit gaat op een heel rustig tempo, en ieder kind krijgt een zeilbrevet voor de inzet.

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

kinderboekenweek activiteiten
Beeld: Unsplash

Hoera, het is weer bijna Kinderboekenweek. Dat betekent dat er in de boekhandel weer een leuk Kinderboekenweekgeschenk klaarligt en dat er veel leuke dingen te doen zijn rondom deze week. Lees mee!

Wat is de Kinderboekenweek?            

De allereerste Kinderboekenweek was in 1955. Deze week vindt elk jaar begin oktober plaats en duurt tien dagen (de naam is dus een beetje misleidend). Dit jaar is het van 3 t/m 14 oktober. Tijdens de Kinderboekenweek wordt er extra aandacht besteed aan het kinderboek. Elk jaar wordt er aan kinderboekenauteur gevraagd om het Kinderboekenweekgeschenk te schrijven. Bij de boekwinkels die meedoen met de Kinderboekenweek krijg je bij besteding van tien euro het Kinderboekenweekgeschenk gratis.
 

Lees ook
KIND: 6x de leukste kinderboeken >

 

Het thema van dit jaar

Elk jaar heeft de Kinderboekenweek een thema. Dit jaar is dat thema ‘vriendschap’, met als motto: ‘Kom erbij!’ Het kinderboekenweekgeschenk werd geschreven door Jozua Douglas en heet ‘De eilandenruzie’. Het verhaal gaat over twee kinderen die vriendschap sluiten met de zoon van hun vaders grootste vijand.
 

De activiteiten

Rondom de Kinderboekenweek worden er vaak op basisscholen diverse activiteiten georganiseerd, voor docenten zijn dan ook speciale lespakketten beschikbaar. Dikke kans dus dat jouw kroost hier op school iets mee gaat doen. Ook is er een speciale kindertheatervoorstelling gemaakt voor de Kinderboekenweek: ‘Kom erbij! De vriendschap voorbij’, over de vriendschap tussen de clowns Kolder en Kwast.

Ook leuk: Kinderen voor Kinderen heeft ter ere van de Kinderboekenweek een nummer opgenomen met de titel: ‘Kom erbij’. Via onderstaand filmpje legt een zangcoach uit hoe je kids dit nummer kunnen instuderen.
 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

de-leukste-natuurspeeltuinen-voor-kinderen

Fris of niet, altijd fijn om lekker de deur uit te gaan met je kind. Dit lijstje met leuke natuurspeeltuin kan je hier vast goed bij gebruiken.

De Meinweg - Herkenbosch

De leukste natuurspeeltuinen

Speel apenkooi tussen de bomen of balanceer over de touwbruggen en vlonders die tussen de bomen hangen. Of speel verstoppertje achter de takken, kan natuurlijk ook. Is je kind dol op water? Onderaan de heuvel staat een waterpomp.

 

Biesbosch MuseumEiland - Werkendam

Polders, dijken en stromen kom je tegen bij kinderspeelplaats ‘Biesbosch Beleving’. Elke 45 minuten verandert de waterstand van ‘extreem laag’ naar ‘extreem hoog’. Ook geschikt voor kinderfeestjes of om wat te eten.

 

Zuiderzee Speeltuin - Almere

De leukste natuurspeeltuinen

Eilandjes, een trekvlot, een half gezonken schip om in te klimmen en klauteren, een zandspeelplek en waterpret om af te koelen. En dan nagenieten en pannenkoeken eten op het terras.

 

Lees ook
Prachtfoto's: buitenspelende kinderen in de zomer >

 

Zandbos - Deurne

Naast spelen in een natuurlijke omgeving, kunnen kinderen met de zandtafel aan de gang, hutten bouwen, klimmen op de toestellen en zich vermaken op de zand- en waterspeelplaats. Voor jonge kinderen is er een speciaal Peuterpad, voor de oudere jeugd is er een grote Vikingschommel.

 

De Natureluur - Amsterdam

De leukste natuurspeeltuinen

Ook hier kan je kind van alles over de natuur ontdekken. Een (verjaardags)feestje vieren is mogelijk en in vakanties hebben ze extra activiteiten. Tip: trek oude kleding aan, want schoon blijven is er niet bij. 

 

Speelterrein Tiengemeten - eiland Tiengemeten

Hier vind je negen voetbalvelden vol blubber, bomen en beekjes. Voor de allerkleinsten is er een ukkie-eiland en schilpadfontein. Leuk extraatje: je moet de pont pakken om er te kunnen komen.

 

Hoppies Natuurspeeltuin - Ammerzoden

De leukste natuurspeeltuinen

Ooit begonnen als maïsdoolhof, maar er is nu zoveel meer. Kinderen vermaken volop met water, zand en groen terwijl jij op het grasveld je kleed uitslaat.

 

Landgoed De Bonte Belevenis - Texel

Meer dan alleen een natuurspeeltuin, want je vindt hier ook een bloemenpluktuin, speeltuin, dierenweide en een blotevoetenpad. Je weet dus zeker dat je de hele dag zoet bent.

 

Kreekbos - Wognum

De leukste natuurspeeltuinen

Naast de nieuwbouwwijken is een speelplaats aangelegd waar kinderen prima kunnen spelen in de natuur. Alle toestellen zijn gemaakt van hout. Ook is er een waterpomp, glijbaan en tokkelbaan.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >