De leukste (en origineelste) sporten voor kinderen

22.06.2018 10:38
Beeld: Unsplash Beeld: Unsplash

Hartstikke leuk hoor, voetbal of hockey. Maar er zijn nog veel meer interessante sporten voor kinderen. De leukste opties op een rijtje.

 

Zumba

Onder volwassenen is deze swingende sport al jarenlang razend populair, dus waarom niet ook bij kinderen? Immers: (bijna) iedereen houdt van dansen. Tijdens Zumba-lessen leren kinderen op een vrolijke, luchtige manier leuke dansmoves. Het draait om gezond bewegen en vooral veel lol maken met elkaar. De lessen zijn geschikt vanaf 4 jaar en de pasjes zijn voor iedereen makkelijk te volgen. Hiphop, merengue en salsa worden voortaan in jullie huiskamer gedanst.

 

Kunstschaatsen

Soepel glijden over het ijs, een prachtige pirouette maken en schitteren in de mooiste schaatspakjes: het is niet gek dat kunstschaatsen ook bij kinderen tot de verbeelding spreekt. En kinderen kunnen deze droom eerder waarmaken dan je denkt: al vanaf 2,5 jaar zijn ze op sommige scholen welkom. Ze leren dan in een krabbelklasje de basisvaardigheden van schaatsen. Daarna stromen ze door naar een jeugdklas waar ze aan de slag gaan met zwierige moves.

 

Lees ook
DE DEUR UIT: De allerleukste watersporten voor kinderen >

 

Snorkelen/duiken

Een echte waterrat doe je en groot plezier met duiklessen. Vanaf 8 jaar kan er begonnen worden met snorkelles. Op een speelse manier wordt er dan geoefend in een zwembad. Vanaf 10 jaar kunnen kinderen beginnen met duiklessen. Ze moeten namelijk geconcentreerd de uitleg kunnen volgen. Op deze leeftijd wordt er uitsluitend in een zwembad getraind, en uiteraard staat veiligheid voorop. Er wordt ook met kleinere duikflessen gedoken zodat de duikuitrusting niet te zwaar is. Vanaf 12 jaar kan er een juniorbrevet gehaald worden en kunnen de duikavonturen beginnen.

 

Yoga

Welnee, bij kinderyoga draait het niet om zweverig gedoe en kruidenthee drinken. Kleine yogi’s oefenen met verschillende houdingen en hun ademhaling. Dit gaat spelenderwijs en met de nodige fantasie. Soms wordt er een verhaaltje voorgelezen, waarna kinderen dit naspelen met oefeningen (fladderen als een vlinder, rechtop staan als een boom, liggen als een slak). Allemaal pluspunten voor de creativiteit en het concentratievermogen van je kind.  

 

Aikido

Het Japanse Aikido is geen vechtsport maar een krijgskunst, gericht op zelfverdediging. Het maakt kinderen mentaal en fysiek weerbaarder. Het grote verschil met judo of karate is dat er geen wedstrijdelement in zit. Met deze eeuwenoude traditionele sport ontwikkelen kinderen zelfvertrouwen en verbeteren ze hun lichaamshouding en motoriek.

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >