Indruk maken op je schoonmoeder: ‘Ik blufte dat ik enorm goede snert kan maken’

15.10.2022 13:22
lepels eten Beeld: Unsplash

Waarom Kim zo nodig moest bluffen dat ze enorm goede snert kan maken weet ze ook niet, want verder dan een blik soep opendraaien komt ze niet.

Kim (29): “Al zolang ik een relatie heb met Jeroen, hoor ik de hele familie opgeven over mijn schoonmoeders erwtensoep. Elke winter hetzelfde: zodra schoonmama een pan heeft gekookt, komen haar zoons met aanhang en kids een bordje eten en krijgen ze een bak mee naar huis.

Lees ook – Déze leugens maken het leven van ouders een stuk makkelijker >

De beste snert

Ik ben de tweede vrouw van Jeroen en na dit circus een paar keer te hebben meegemaakt, blufte ik dat ik zelf ook enorm goede snert kan maken. Waarom weet ik niet, want ik was tot dan toe nooit verder gekomen dan een blik Unox opendraaien. De groep viel stil, mijn schoonmoeder keek hoogst verbaasd, maar wilde ’m graag de zondag erna komen proeven.

Om een lang verhaal kort te maken: die week oefende ik me gek met spliterwten, bouillon en rookworst. Mijn vriend lag in een deuk, zijn kinderen vonden mijn soep ‘niet te vreten’. Uiteindelijk ben ik alle traiteurs afgegaan tot ik het perfecte brouwsel vond. Mijn schoonmoeder was zeer onder de indruk en nog steeds roemt ze mijn soep. Gelukkig wonen we niet ver van de bewuste traiteur.”

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.