Harry en Meghan ouders geworden van dochter Lilibet

06.06.2021 18:06
Meghan Markle zwanger

De Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan hebben zondag de geboorte van een dochter aangekondigd. Lilibet is vrijdag geboren in een ziekenhuis in Santa Barbara in Californië. 

Lilibet “Lili” Diana Mountbatten-Windsor, zoals haar volledige naam luidt, is vernoemd naar haar overgrootmoeder, koningin Elizabeth. Haar middelste naam, Diana, is een verwijzing naar haar overleden grootmoeder, prinses Diana.

Archie

Lili is het tweede kind van Harry en Meghan. Ze hebben nog een zoon, genaamd Archie, die in 2019 is geboren. Het gezin woont in de Verenigde Staten.

Geruchten

In februari kondigde het stel de zwangerschap officieel aan. Een aantal maanden daarvoor, in oktober, gingen al geruchten dat Meghan zwanger zou zijn. Een rechtszaak die ze voerde over haar privacy werd toen verzet maar over de reden daarvan werd geheimzinnig gedaan.

 

Lees ook
Meghan Markle over koningshuis: ‘Ze maakten zich zorgen over huidskleur Archie’ >

 

Miskraam

Meghan heeft vorig jaar zomer een miskraam gehad. Dat maakte ze eind vorig jaar bekend in een opinieartikel in The New York Times, waarin ze het verlies beschreef. Ze vertelde heel gedetailleerd over het moment waarop ze haar kindje verloor. “Ik had net Archies luier verschoond toen ik kramp voelde”, schreef ze. Ze viel op de grond met haar zoontje nog in haar armen. “Ik neuriede een liedje om ons beiden rustig te houden.” Ze voelde dat het heel erg mis was. “Ik wist, terwijl ik mijn eerste kindje vasthield, dat ik mijn tweede aan het verliezen was.”

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Facebook >