Meghan Markle over koningshuis: ‘Ze maakten zich zorgen over huidskleur Archie’

08.03.2021 09:32
prins_harry_meghan_markle_en_archie

Tijdens de eerste zwangerschap van Meghan, de vrouw van de Britse prins Harry, waren er in het paleis “zorgen om en gesprekken over” de huidskleur van zoon Archie.

Dat verklaarde Meghan in een interview dat zondagavond op de Amerikaanse televisie werd uitgezonden.

 

Bevestigd

De gesprekken vonden plaats tussen haar man en iemand van wie ze de identiteit niet bekend wilde maken. Prins Harry, die later aanschoof bij het interview, bevestigde dat de conversatie had plaatsgevonden, maar verklaarde nooit openbaar te zullen maken wat daarin precies is gezegd.

 

Lees ook
Meghan Markle schrijft openhartig over haar miskraam eerder dit jaar: ‘Ondraaglijk verdriet’ >

 

Geen titel

Tijdens het interview, dat werd afgenomen door Oprah Winfrey, besprak Meghan dat zij tijdens haar zwangerschap te horen kregen dat haar kind geen koninklijke titels zou krijgen. Op de vraag van Winfrey of dat was omdat de kleine een gemengde afkomst zou hebben antwoordde Meghan: “In die maanden hadden we verschillende gesprekken, over dat hij geen beveiliging zou krijgen, geen titel, en ook over hoe donker zijn huid zou zijn als hij geboren zou worden.”

 

Meisje

Meghan is dochter van een witte vader en een Afro-Amerikaanse moeder. Ze beviel in mei van 2019 van Archie en is op het moment zwanger van een tweede kind. In het interview maakte prins Harry bekend wat het geslacht is van de nieuwe baby; Archie krijgt aankomende zomer een zusje.

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Facebook >