tips-stress-december

Sint is nog maar net het land uit of je krijgt al jeuk van de decemberstress. Want hoe tuig je zonder geweld die boom op met twee hysterische peuters in huis? En wat moet je in hemelsnaam nu weer maken voor het kerstdiner op school? Zes handige tips - opdat het een stressvrije december wordt.

Kerstboom optuigen

Het is natuurlijk een romantisch plaatje, zo samen met je kinderen een kerstboom optuigen, maar toegegeven: dit gaat onmogelijk zonder geweld. (Lees de column van onze Mariëtte maar.) Dus laat dat romantische droombeeld los, breng de kinderen naar je schoonmoeder en zodra de boel staat zet je je bloedjes in een schattige kersttrui voor de boom. Maak snel een foto voor Facebook en het lijkt alsof je alles onder controle had. Oh, en vergeet de kerstballen niet aan de hogere takken te hangen - scheelt je stofzuigen.

 

Kerstdiner op school

Daar hangt-ie weer, de inschrijflijst voor het kerstdiner op school. Geen paniek. Van komkommerschijfjes serveren en je kinderen iets in elkaar laten draaien tot hapjes op een mooie schaal knallen (want dan ziet alles er goed uit): met deze zeven tips loodsen we je erdoorheen.

 

Speelgoed in overvloed

Struikel je na Sinterklaas om de haverklap over nieuw speelgoed van je kind? Breng voor de kerstdagen dan wat orde in de chaos, zodat je zonder problemen de familie kunt uitnodigen. Niet gelijk alles in de prullenbak gooien, want je kunt zo veel meer met het overtollige speelgoed van je kind. Een Lego-wand of boekenplank maken, bijvoorbeeld.

 

Lees ook
29 dingen die je denkt als je met je kinderen de kerstboom optuigt >

 

Pyjamaweek

Waarom zou je jezelf opgedirkt moeten volvreten met liflafjes en culinaire hoogstandjes? Vier de feestdagen dit jaar in je pyjamabroek, bij voorkeur op de bank met je kinderen en een lekkere kerstfilm. Gegarandeerd dat jij december zonder stress doorkomt.

 

Kerstdiner met de familie

Dé tactiek voor een ontspannen kerstdiner is jezelf ergens uitnodigen. Maar goed, dat kun je natuurlijk niet elk jaar blijven doen. Dus eet de twaalfkoppige familie dit keer bij jullie thuis? Alsjeblieft: je kunt prima een compleet kerstmenu op tafel zetten zonder te koken. Kijk hier maar.

 

Vluchten

Maar het beste wat je kunt doen: vluchten. Lekker twee weken lang naar een warm oord of in een huisje aan zee. Geen verplichtingen, hysterische inkopen en planning, gewoon ontspannen.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

fastfood-kind

Vroeger zou blogger Marjorie Brimley ouders veroordelen als kinderen fastfood voorgeschoteld kregen, maar sinds ze door het overlijden van haar partner alleenstaande moeder is, denkt ze hier wel anders over.

Op Scary Mommy vertelt ze hoe dat komt.

 

'Het is soms onmogelijk'

''Waarom kan ze niet gewoon een eenvoudige maaltijd met groenten op tafel zetten vanavond?', dacht ik vaak genoeg als ik een moeder door de drive zag rijden', schrijft Marjorie. 'Maar nu weet ik het antwoord op die vraag: ze kan het niet omdat het simpelweg verdomd moeilijk is. Als je de hele dag druk bent met werk en kinderen, ben je uitgeput. En als alleenstaande moeder weet ik nu dat het niet alleen een enorme uitdaging is om de perfecte maaltijd op tafel te zetten, het is soms zelfs onmogelijk.'

 

Lees ook
Deze restaurants serveren de lekkerste burgers >

 

Glimlach

Marjorie snapt de 'drive thru-moeder'. 'Zodra ik financieel de mogelijkheid heb, sta ik daar ook. Dan kijk ik naar je een glimlach ik, omdat ik weet dat we allebei het beste willen voor onze kinderen.'

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
BN'er-moeders op Instagram

Van stedentrips tot klussen: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Prachtige foto


Het gouden uurtje meepakken


Wandelen met papa

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Trots aan de wandel met papa 💙 #inlove #dadandson #otis @jonkarthaus #perfectsaturday

Een bericht gedeeld door Carolien Karthaus-Spoor (@carolienkarthaus_spoor) op


Ah, daar is de make up

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Oooow ok.... daar is mijn Make Up! #trendsetter #wenkies

Een bericht gedeeld door Nicolette Kluijver (@nicolettekluijver_) opLees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >

 


Aan het klussen

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Klussen klussen klussen💪🏻🙌🏻 #familiehuis #verbouwen

Een bericht gedeeld door Marly Van der Velden (@marlyvd) op


Nieuw familielid

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Verliefd! 🖤🐾🖤 @luckysmit1

Een bericht gedeeld door Nicolette van Dam (@nicolettevandam1) op


Genieten in New York

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Onwijs aan het genieten in NY! The big 🍏 Samen met m’n lieve zus @jettekevanlexmond

Een bericht gedeeld door Lieke van Lexmond (@liekevanlexmond) op


En softijs in Tokio

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Softijs in Japan is niet gewoon🍦Zoals met alles in dit land masteren ze alles tot in perfectie. De baguette is hier beter dan in Frankrijk, de pizza beter in Italië en de vis bij de supermarkt verser dan bij onze viswinkel. Dit ijsje is van rauwe melk gemaakt maar ze hebben ook smaken zoals cheesecake. De smaak en structuur is off the ying yang. Ik heb hier softijs gegeten met 35% vet wat het zou moeten classificeren als slagroom. Het soms bijna stressvol hoeveel goed eten er is. Je kan nooit alles eten🤦🏻‍♀️ Maar ik zal proberen zoveel mogelijk te eten en te laten zien aan je. Binnenkort op @24kitchen_nl 😘 #japan #softserve #cheesecake #milk #tokyo #icecream

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >