‘Dit supersimpele gerecht eten mijn kinderen áltijd’

01.07.2020 09:47
Helene van Santen editorial

Helene van Santen is hoofdredacteur van Kek Mama. Ze woont samen met Navin en hun zoontjes Milo en Oliver.

Je kunt veel van mij zeggen, maar niet dat ik een keukenprinses ben. Dat word ik alleen genoemd als het spottend bedoeld is. Ik vind koken niet leuk, simpelweg omdat het te veel tijd kost voor iets wat je in tien minuten opeet (in het geval van Milo en Ollie twee minuten). Van lekker eten hou ik echter wel. Gelukkig kan Navin goed koken, en als hij daar geen zin in heeft zijn er altijd nog de bekende apps waarmee je eten thuis kunt laten bezorgen. Ideaal.
 

Lees ook
‘Ik ben een moeder die nooit kookt en vind dat helemaal prima’ >

 

Simpel

Maar ja, dat kan natuurlijk ook niet elke dag. Soms ontkom ik er dus niet aan om zelf achter het fornuis te gaan staan. Dan eten we standaard simpele dingen: vissticks, broccoli, gebakken aardappeltjes. En het grappige is: dat zijn vaak de ‘gerechten’ (als ze daarvoor mogen doorgaan) die Milo en Ollie het lekkerst vinden.

Hun favorieten zijn frietjes, vissticks en pasta. Maar ja, daar zitten geen groenten in. Om ze toch van de broodnodige vitaminen en mineralen te voorzien, heb ik een supersimpel gerecht bedacht dat in tien minuten op tafel staat én een regelrechte hit bij mijn zoontjes is: pasta met spinazie à la crème. Ja, gewoon door elkaar geroerd. Eenvoudiger kan haast niet en ze eten altijd hun bordje leeg.

Ondanks mijn beperkte culinaire skills zijn Milo en Ollie wél geïnteresseerd in koken. Op het kinderdagverblijf staat een speelgoedkeukentje waarmee de jongens graag spelen. ‘Milo wordt later chef-kok’, stond laatst in zijn dagverslag. Ik verheug me er nu al op.
 

Dit editorial staat in Kek Mama 08-2020.

 

 

Meer lezen? Neem hier een abonnement op Kek Mama, de #1 glossy voor moeders.