‘Dit supersimpele gerecht eten mijn kinderen áltijd’

Helene van Santen is hoofdredacteur van Kek Mama. Ze woont samen met Navin en hun zoontjes Milo en Oliver.
Lees ook
‘Ik ben een moeder die nooit kookt en vind dat helemaal prima’ >
Simpel
Maar ja, dat kan natuurlijk ook niet elke dag. Soms ontkom ik er dus niet aan om zelf achter het fornuis te gaan staan. Dan eten we standaard simpele dingen: vissticks, broccoli, gebakken aardappeltjes. En het grappige is: dat zijn vaak de ‘gerechten’ (als ze daarvoor mogen doorgaan) die Milo en Ollie het lekkerst vinden.
Hun favorieten zijn frietjes, vissticks en pasta. Maar ja, daar zitten geen groenten in. Om ze toch van de broodnodige vitaminen en mineralen te voorzien, heb ik een supersimpel gerecht bedacht dat in tien minuten op tafel staat én een regelrechte hit bij mijn zoontjes is: pasta met spinazie à la crème. Ja, gewoon door elkaar geroerd. Eenvoudiger kan haast niet en ze eten altijd hun bordje leeg.
Ondanks mijn beperkte culinaire skills zijn Milo en Ollie wél geïnteresseerd in koken. Op het kinderdagverblijf staat een speelgoedkeukentje waarmee de jongens graag spelen. ‘Milo wordt later chef-kok’, stond laatst in zijn dagverslag. Ik verheug me er nu al op.
Dit editorial staat in Kek Mama 08-2020.
Meer lezen? Neem hier een abonnement op Kek Mama, de #1 glossy voor moeders.